Monday, November 30, 2009

cara ku melentiks-kan bulu mata...

aritu sya gi shopping brg make-up..
2 benda yg dok pk nk rembat...lipbrush ngan mascara...
sya mmg dh lali pakai produk elianto ni..
sya start suka elianto ni psl diracun nengok drama2 koreala...
konon2 bila pakai makeup ni boleh cun cm awek2 lam drama korea tu la..hahahaha..perasan sungguh!!!!dahla stopla merapu tu sblm sya melalut p cite psl drama korea lak kt sini..
so..ni dia 2 brg yg sya rembat..


elianto supreme volume mascara ngan retractable lipbrush..total 2 brg ni baru 27rgt je..ada diskaun 5rgt mascara tuh..hehehe

ok..ni lak nk cite psl beza 2 mascara yg sya pakai kt mata sya..
masa gi jj aritu, sempatla gak singgah SASA...saje la kan nk usyar..sya jarang masuk g sasa..hehe..nk taula apa yg best offer skrg ni..sekali tgk kt entrance tu dia letak promo mascara from japan..brand 'DEJAVU Fibrewig'..adik SASA tu pn promotela kt sya..dia tjkla vulu mata dia yg lentiks tu...serius!!! i really love it..so sya pn tryla sapu..wt 2nd coat je trus panjang melentik bulu mata sya..sblm tu adik tu kata,akak tryla sbb tgk akak tak pakai pn kt mata..pdhl sya dh pakai mascara tapi bkn yg jenis melentikkan bulu mata..dh try tu mmg sya pn sukela..igt nk angkatla..sekali tny rega, 60rgt..erk..mslhnye kan dlm purse time tu ada 50rgt je...(malas nk p cucuk dh..haha) pastu takpala, sya terus masuk elianto..then rembatla mascara yg kt ats tadi..

so ni, nk demo kt korg...cer tengok rupa mata sya sblm ngan selepas pakai mascara...pastu sila la komen..ada tak beza antara 2 jenis mascara yg saya pakai nih..


ok..ni real bulu mata sya ye before letak apa2 mascara..



ok..ni pas sya pakai mascara 'dejavu fibrewig' from japan...


ni lak, mata kiri sya yg dipakaikan ngan elianto supreme volume mascara..made in korea.


ni pdgn atas mascara..dr kiri (elianto), kanan (dejavu fibrewig)...

ada beza tak?ke same je?

pastu...tak lupe singgah watsons, beli wet tissues cap watsons (nyambek)..sya sjak dlu guna wet tissue ni je utk cuci makeup esp time travelling or kt office..cepat dan pantas utk tanggalkan makeup + cuci muka sekali...and mmg berkesanla...tak mhl pn..muah jek..RM4.90 utk 3packs.


ok..sekian dlu entry bebelan make-up kalini....hehehehe


*bestlak dpt kwn yg suke cite psl makeup2 ni..hahahaha*

6 comments:

MeL said...

wow wiii shantek lin!!i pakai loreal yg ada coated putih jgk. coated putih ni mmg lagi menambah volume n lentikkan lagi bulu mata..

Fid said...

saya tak pernah qheti buat semua ni sbb bulu mata saya mmg dah lentik sejak lahir!kahkahkahkahkahkah
jgn mare!

lin said...

mel - ni 1st time kita pakai yg double coated ni..tehegeh2 gakla tgn nk sapu..huhu..

kak fid - untungla akak bervulu mata yg lentiks..sya ni ada tak ade je..tu yg perlu khidmat bantuan sket.hehehe..'dak aih..tak marah aih..'

Elyn said...

alamak u buat entry ni br i teringat i tak beli lagik mascara heehe.... elianto bape hengget lin?? kalo murah mau saje pi beli sbb thn 3 bln je kannnn eheheh

lin said...

elyn - betul..thn 3bulan.tu sbb beli yg muah jek..arga dia 25rgt..tapi skrg ngan promotion..dptla diskuan 5rgt.hehe

shakeymirza said...

wah cun gak maskara ni..saya biasanya pakai loreal and mybelline je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...