Friday, November 13, 2009

i'm the next victim of 'copycat/plagiat'

saya tanak mengulas panjang..
but sya jadik serik nk menulis blog bergambar..

tak salah u all nk tulis blog mengutuk pemimpin negara sekalipn..
itu hak u all..but pls dont drag me in your post too..
if u want to give some proof/example, pls put photo/story not relate to me..
perbuatan u all telah menjatuhkan air muka org..

and the best part is, husband saya yg jumpa that article..
berderau darah saya...
menggigil satu badan..
should i be mad?
yes of course!!!!
kalau gamba wife/husband u all sendiri org curi wt cmtu, apa u rasa???
or else u mmg takde perasaan langsung.tak kisah maruah u dipijak.

this is my personal blog..
"all the post in this blog whether the stories,photos or videos is from my personal collection and
and i tak benarkan u all simply copy sesuka hati!

so please, do respect my privacy!
"

..if u asked for my permission first, then itu lain ceritanya..but now, u don't.
samala cm some bloggers yg curi gamba anak org then masuk contest..end up menang pulak tu!

*i' m still waiting for that blogger to remove my photo asap, if not..then ok. i will do police report*

p/s - if i put watermark on those photo still i dpt malu besar..for sure org akan cari my blog address.

"maaf kawan2..sya tak boleh reveal blog address dia..cukup sekadar di sini saya maklumkan apa yg terjadi..and sya tanak kwn2 pn berdepan mslh yg sama cm sya..lepas ni sya malas nk taruk gamba sendiri kt sni..serik!"

13 comments:

Elyn said...

sabar lin..... kalo die tak remove gak gambar u tu pi la buat polis report!!

Hanz said...

Lin...sabar2 yer..agree ngan Elyn tang police report tu.

Haiii..aperlah nak jadi M'sia blogosphere lately ni..nak seronok2 berblog & berkawan pun ader jer yang dengki!

ezan said...

uish ada lagi pencuri camni.. ingat dah xde.. sabar2 lin.. apa kata u reveal je blog dia.. meh ramai2 kita g serang.. hehehe...

zafri amsyar said...

isk apsl lately ni teruk sgt ek byk kes2 mcm nih...

aku stuju tang police report tuh...

-lia-

Anasfadilah said...

sapa?do tell?saya nak terjah

eiNa said...

Lin? what happen? ishh..apsal laa gambar personal pun duk sebok nak copy..

precious innocent said...

sabar lin.... kalau smp mjatuhkan maruah boleh sue owner blog tu...

dia buh ur photo & entry related to political issue ke? if yes, kes besar tu!!!

-mama emma®-

Ibu_Mysara Syauqeena said...

hi lin...salam ziarah dan salam kenal....lisa follow ye...hehehe....

Mama Qaseh said...

ish..ish..teruk betul org tu..

Ibu_Mysara Syauqeena said...

tu la...tak baih2 lagi kes orng plagiat ni...agaknya dah tkde keje la kot..dah tkde idea nk citer, itu yang carik masalah tu...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Ish..saper laa yang teruk sangat ni..bak laa url tu..

Arin said...

alamak!
blog mana tuh?

Nadiah Sidek said...

org tu ambil gmbr psl apa lin? nk tgk jgk blog tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...