Monday, November 2, 2009

karma?

sometimes,
bila kita bebel/marah anak kita..
anak aku ni lasaknye..
anak aku ni garangnyela..
anak aku ni gitula ginila..
anak aku ni suka makan itula inila..
anak aku suka buat itula inila..
anak aku ni pantang jumpa itula inila..
tau tak?
sebenarnya korang mengata diri sendiri...

karma?

betul..tak dinafikan..
sya sendiri cmtu..
kadang2 sara ni nakal..bukan nakal la..ala budak2 time ni la dia suka explore itu ini
sampai sya naik letih jadinya..
ada masa tu tak terlayan
tengok je la ngan ekor mata ni..
but bila saya tenung dalam2..
that's ME!!!!

arwah mak sya mmg garang..lbh garang dr ayah..
ayah sya tak penah pukul/cubit tak penah!!!
tapi sya penah kene bedal(pukul) ngan dahan pokok pinang yg dh kering tuh..
bebirat kaki...psl begaduh kaw2 ngan abg sya..abg sya dpt melarikan diri..yg jadik mangsa, sya jugak...sya time kecik2 dlu plg byk kena bebel ngan mak..sbb sya tau, sya nakal..mcm jantan..suka main ngan budak lelaki..mandi sungai, naik basikal ronda sampai masuk kampung sebelah..mandi hujan..terjun parit..panjat pokok jambu dpn rumah sampai kena ulat bulu..tapi, tak serik3x!!!!

bila dh besar ni baru la tau..'boleh thn nakal/terjal gak sya dlu'...patutla teruk kena marah ngan arwah mak..last sya kena bebel pn masa sya form 3..tapi time tu pn sya dh dok asrama, and arwah mak pn dh mula sakit2...sblm trial pmr, mak dijemput pergi..al-fatihah utk arwah mak..

aduish..cmtula gamaknye jerih payah mak sya dlu jaga saya..
cmne sya bebel kt sara skrg ni, agaknya 10kali ganda mak sya dlu bebel kt sya...
bak kate lagu celine dion...--> it's all coming back to me now..

so mommy semua..carefull and mind your words..hehehe..
somestime 'kata2 tu terkena kt batang idung balik..' just like me myself..huhu

**this weekend 2days in a row, sara telah wt 'mencederakan bibir sya'...disondolnye muka saya time tido sampai kepala dia belaga ngan mulut sya, bila dh dpt cederakan bibir sya, terus dia tido lena sampai ke pagi..'huk3x **

bukti kecederaan bibir sya..sket je pn..kecoh je mama sara ni.haha

p/s - sya kena latih 'kesabaran yg tinggi' skrg ni..lately sara dh byk 'akal'....nak tanak, sya kena telan je la..huhu

6 comments:

lia said...

he3 aku pk satu jer... kang aku xsabar kerenah Amsyar, masa kat opis aku nyesal lak...

so aku amik jln mudah, aku sabarkan diri aku & anggap itu adlh cara dia nk lepaskan rindu & bermanja dgn aku lps seharian duduk dgn bs...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku dah bape kali bibir pecah sebab nuha yang buat..kadang2 ditumbuknya muka aku ni..sabr jer la..

Elyn said...

mmg byk akal la dierang ni lin.... aii nyer badan berbirat2 tau. nmpk nyer aii dulu pun byk akal cam wafiq kot hehee

mariaariffbaby said...

=D

yeah, agree with u.
its karma

Mama Qaseh said...

betul tu lin..aku pon kdg2 bleh hilang sabar gak jaga anak ni..ish..ish..

lin said...

lia - betul tu..kdg2 pas marah sara,mesti aku nyesal+sedey sendiri..dia bknnye phm ape pn..

elis - anak kita ni sama2 ganas eh..sara suka lepuk kepala org.

elyn - adui...kita lak kena dera ngan anak2 kan? hehehe

maria - :)

apash - hehe..anak ko lom start melasak lagi..dh lasak nanti cm sara,aduiii 'boleh jadik darah tinggi'..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...