Tuesday, November 10, 2009

terkenang kisah lama

sabtu lepas, 7nov sekali lagi kami travel ke sini...

see the signboard? windunye kt UTM..
UTM sanjungan bangsa!!!! - the only lyrics yg sya masih igt dlm lagu utm.hahaha

since mil sya dh pindah ke segamat, kami mmg jrg sekalila dpt trn sini..unless if ada special occasion je dtg sini..


byk perubahan...esp kt sini..skrg ni, if nak belok ke kanan (ke arah UTM), kena kuar susur kiri naik flyover..kalau dlu, ada simpang 4 trafik light..tapi sbb simpang ni terlalu sibuk esp pagi2 time nk gi keje..sya taula sbb dlu sya penah praktikal 6bulan kt flextronics senai..sampai ley tido lena dlm keta jam punye pasal.

then lalu kt sini..tmn desa skudai...belah kiri ada deretan kedai..


perasan tak sya bulatkan kedai tu? nama kedai makan tu restoran majumuhibah.dlu kedai tu namanya restoran muhibah. klu nk tau, dlu2 kedai ni takde org gi pn..maybe sbb buruk kot..tapi sya ngan husband(time tu bf), rajin gi sini..and we all realize after ktorg gi situ punyela ramai org gi situ...pastu dr kedai tu buruk sampai dh cun sketla..dlm gamba ni mmgla nmpk dh uzur..tapi dlu lagi buruk dr skrg nih..hehehe...sah2la kami ni jadik pembawak rezeki kedai tuh...eh sya bukan wt cite..abg waiter tu sendirik ckp cmtu..dia sampai dh hafal menu sya..asal amik order sya je dia dh tau dh menu wajib - koewtiaw tomyam seafood ngan limau ais..husband lak suke order nasi goreng biasa..kedai ni bukak mlm je la..so takdela rezeki ktorg nk jumpe brader tuh..klu tak ley kenalkan sara kt dia..hahaha....



sara ngamuk psl sya ngan husband wt tak kesah kt dia..yela memasing ngah melayan nostalgia..hehehe..sori cayang!!!


ok..mood dh ok..makeup lawa2 sket..nk jumpe uncle2 ensem jap gi nih..hehe

kami terus gerak ke tmn u..gi umh kwn husband yg kawin..tak sempat pn nk jln2 masuk campus..next visitla bwk sara jalan2 tengok tempat mama ngan papa dia belajar..nk tengok tempat kami dating? hehe..sorila mama ngan papa sara tak dating dlm utm..ktorg kaki bejalan..abis bdr jb tu ktorg ukur..nk plak papa sara time blajar bwk keta mak dia..waaah, langkah panjangla kami...asyik2 la gi cs tengok wayang..hehehe


ni lak jusco tmn u..kami jrg dating kt sni..yela dkt sgt ngan umah mil..kang kantoi lak ngan mil klu dating sini..muahahaha..sya kuar gi sini ngan kwn2 je la..esp selalu gi mkn2 kt foodcourt arena..aritu singgah jugak sbb nk jumpe kwn lama..dh byk perubahan...ada pizzahut,mcd dh dlm ni..dlu mcd kt sbrg jln..kt foodcourt arena pn dh ada playground..sara suka sangat main kt situ..menggeletis kesukaan dia..hehe

pas settle mkn kenduri, papa drop mama ngan sara kt rumah bestfriend mama..aunty zana..lepak2 mandi2 kt situ..sementara tggu kul 5..

bulat tak mata baby ni? nama dia megat iskandar..opss..sori zana, aku lupa nama anak ko..pjg sgtla..tapi pggl megat jek...dh montel pn..berat time ni dh 5kg lbh..umur dh 3bulan. masa sya lawat dia 3bulan lepas kecik halus je dia..tak caya, tgk gamba bwh nie...

kecik kan dia?2.1kg jek dia masa ni...dia lahir ckp bulan tapi saiz bdn dia kecik..tak membesar sgt. tapi bagusnya kwn sya ni mendengar saranan sya utk fullyBF baby dia..alhamdulillah, berkat susu ibu dan agaknya dia serasi..anak dia membesar ngan sihat..bdn dia pejal mantap lagi..hehe

ini budak dh pandai jeles..pantang tengok mama dia dukung baby lain, mula la nk menangis..
pandai lak tu nk kiss..gamba kiri tu dia kiss, kiss2 sekali dia tepuk kepala megat kt gambar ke2 tuh....isk..seb bek ar tak nangis...kang aunty zana jeling kang..hahaha.


sara kene paksa ngan mama pandang camera sampai muncung2 mulut dia..hahaha

kul 5, aunty yani roger..dia pickup sya dan sara gi mcd jusco...aunty yani nak banjer sara mkn aiskrim..aunty yani ni kwn baik mama masa ting 1-3 kt smgr ipoh. petama kali aunty yani tengok sara..yela last jumpe pn masa sya kawin dlu..hehehe..beseri2 muka kwn baik sya ni...yela raya haji ni nk naik pelamin..insyaallah, takde aral aku ngan sara datang..papa sara maybe tak dpt..sbb dia keje raya nih...tengkiu byk2 ye aunty banjer kami aritu..hehehe...


ok..nice pose!!! kembang sat mama psl aunty yani kata mama maintain comel dan slim dr dlu...hahaha...maybe psl aku pakai baju gelap kot yani?hehehehe..
papa sara rancak tol beborak ngan aunty yani..yela kebetulan aunty yani skrg dh jadik cikgu di sekolah menengah papa(smktun)..so semua kabar2 bekas cikgu dia, papa tny..meriah gitu..


ini budak manyak jakun sama ronald mcdonald..hehe

mama lak rasa tak puas je jumpa aunty yani..dlu2 time sekolah, nilah slh sorg geng gila2 mama..aritu kami borak tak benti..cm bertih jagung je mulut ni..gelak besar lagi cm restoran tu ktorg yg punye!siap dh tak hirau org kiri kanan(punye kusyuk ktorg borak, sampai mama pn telupe sara kt sebelah nangis mintak air.hahaha..sori cayang!) masa kt sekolah dlu, penah kami wt keje gila..kami ber2 je girls kuar bandar outing ngan boys kelas ktorg..hahaha..aunty yani femes ngan gelaran LONG.kenapa la aunty ni dpt gelaran cmtu? ye betul!! sbb aunty yani plg tinggi dlm kelas mama..hahaha...dan mama lak adalah kalangan2 org yg comel2 gitu..hope kita still keep in touchla yani eh!! tak puas borak2 ngan ko aritu..nanti kita jumpe lagi eh..


sara menjerit takut bila aunty yani letak atas riba ronald tuh..hahaha..nk main tapi takut.

pas maghrib, terus ktorg gerak balik ke segamat semula..sedeynye..tak sempat nk gi mkn steamboat kt dataran jb..papa janji coming december nk gi jb lagi..

sara lak pas seharian main, ape lagi..saat dinantikan..nk upahla..pastu terus zzzz sampai ke rumah atok segamat..sekian kisah traveling kami weekend yg lepas..

4 comments:

azzamoro said...

rindunyer kat UTM wey..

weh aku rase aku hafal la lirik lagu utm tu..keh keh

~adeQ~ said...

umah mil segamat katner? kitorg org Segamat gak...

lia said...

aku jatoh rindu lak kat utm baca n3 ko nih....

lin said...

azza - haha..bagusla ko ley hapal lagu utm..aku igt utm sanjungan bangsa jek.haha

adeq/rafidah - mil sya dok kt kuaters balai polis batu anam.

lia - ko utm gak ke?hehehe...aku pn windu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...