Tuesday, December 1, 2009

berkorban apa saja..


last nite saya dan sara follow papa sara gi wt keje luar..
betolak pas maghrib, destinasi petama nilai..
pas amik barang2 dr staff papa, terus ke senawang..
ikutkan papa takyah wt keje2 luar ni
tapi sbb staff 2nd level dia cuti raya, so dia la kena kerah..
sian papa..smlm dia dpt tido sejam je..dhla mlm sblm tu dia shift mlm..ptg lak teman mama bwk sara gi klinik..
masa kt klinik dpt call dr boss soh gi troubleshoot problem 'POTONG' kt senawang..

kul 11lbh gakla baru settle...
sementara papa wt keje kt luar, ni plak keje kami 2 beranak duduk ler dlm keta..

makan2la..ape lagi...kbtln smlm gi checkup, berat sara naik 0.2kg jek..lgpn sara ni aktif..tu yg berat dia tak naik even dia kuat mkn..nurse tengok pn dh tau peel dia cmne..siap dia kata - aktif sungguh anak awak ni..tapi bagusla, dia sihat..tu sbb metabolisme dia tinggi(tak sempat nk jadi lemak, sara dh proses makanan tu jadik tenaga..huhu-ada ka istilah ni dlm sains?hahaha..memandai jek..)..hehe..so mama berazam nk kasik sara mkn lebih sket..nurse siap suggest menu lagi..pasni wt bubur nasi kene taruk santan..kene lebihkan makanan berlemak dan bersantan...
so, ni menu petama yg mama try smlm utk sara..roti sandwich goreng bersalut telur..

sara beselera betul makan..sedap nyee..pasni, tiap2 pagi mama wt bekfas roti ni k...

bila roti da abis, tupperware ni pn dia nk gigit...aduss

bila perut dh kenyang, ape lagi...sara sampai tertido tunggu papa settlekan keje..
pehtu igtkan dh settle..sekali papa kata kene gi 1 stesen 'POTONG' lagi..

2nd station kt perumahan area stadium paroi...

kt stadium paroi..hem dh nama pn ikut org bekeja takkanla sya nk minta dia anta kita blk umah lak..so ikut je la kan..
sambil tu takdela boring..sya lyn FB through mobile (alamak, kantoi..jgn mara eh bang..hehe)
settle keje dkt 12.30 terus gerak blk umah...bkn blk umh terus..singgah opis jap kt cyber anta barang..then, baru betolak balik umah...sampai je umah siap nk tido, solat isyak sume...kul 2lbh baru dpt lelap mata..akibatnya, arini kami anak beranak terbabas bgn subuh 6.45pg...

tapi mama berterima kasih kt BD and QShe..sbb until now, mama rasa bdn tak penat dan mata ni tak ngantuk pn...

nape sya wt keje gile ikt papa wt keje luar? adakah sya sorg ibu yg kejam sampai sggp heret anak kuar tengah2 mlm?hm..takdela cmtu..jgnla slh anggap..sya cuba nk selami pengorbanan hsband sya yg tepaksa bekeja tak tentu masa cmni...yela asyik2 kita slhkan dia je bila tak dpt nk spend time ngan kami 2 beranak..so pesalahnya sya dok sekali sekala kt tempat dia..baru phm erti penat lelah dia..barula bermakna sket HARI RAYA KORBAN kami thn ni..tak gitu?hehehe....tu pn sian papa smlm psl dia lgsg tak dinner..nasib baik sya ada bwk bekal roti..dhla dia ada gastrik...next time, papa sara ni kena makan dlu b4 wt keje ok..

4 comments:

Elyn said...

bagus gak skali skala ikut hubby... so kite tau apa keje die buat. i dulu pun slalu ikut hubby pi keje hehehhe

azzamoro said...

takkan la kejam. padahal ko ade ngan anak ko. sure kite nak make sure dia selesa kan.

aku ni tiap2 malam heret anak pi kedai mamak or pi beli burger tepi jalan.. huhuh.. lapar punyer pasal..

lia said...

soklan.... husband hang ni kerja TM ker psl hang sebut opis area cyber...

lin said...

elyn - hehe..betul tu..bkn sya nk ctrl dia lak..sajela sya nk tengok hsband sya wt keje sekali sekala..tak penah lagi ikt dia.ni petama kali la..

azza - haha..sian kan anak kita ni..kecik2 dh mak dia heret gi mana2..diorg plak suke betul bila dpt jln2 ngan mama dia..

lia - hehe...ala aku ckp POTONG tu pn mesti ko ley tau dh.ko keje situ ke?hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...