Monday, December 14, 2009

genitnye dia...


awww cekci!!!

suke melaram anak aku ni..ke mama dia yg over?haha

dia dh semakin bijak hari demi hari
dia semakin memahami arahan demi arahan
bila ditanya, sape qaisara?
automatik dia akan angkat tangan kiri - kenapa kiri? hm..acik kurang pasti.hehe

suka sgt belagak konon2 nk drive keta..hehe




keta mainan pn dia layan..


next f1 racer ke?haha

pas mandi, bila kita cakap 'angkat tangan'..
automatik 2-2 belah tangan dia angkat tinggi ke atas.
dia paham yg mama nk pakaikan towel di badan.

ada talent jadik pianist yg terer tak?haha


kalau nk minum/makan, dia akan angkat mangkuk/cawan tu tjk kt kita.
minta suruh kita buka penutup cawan dia tuh.
hehehe..


little fairy, nk gi mana tu lajunye bejalan?

gigi sara skrg dh ada 4btg geraham atas bwh..
and gigi dpn still maintain 4btg ats,4 btg bwh..
skrg ni everyday, sya akan bekalkan 4keping roti sandwich..
either sapu peanut butter, nutella ke..kraft cream cheese ke takpn klu rajin wt roti salut telur.
mmg petang je, tengok abis licin..hopefully dia makanla kan..


srot..srot..dapnye milo ais ni maaaa


klu kami belakon nk pukul sma sendiri..
cthla..hsband sya kepit kepala sya kt lengan dia,
automatik sara akan melalak..
haha..dia pandai nangis tu, sbb dia phm mama/papa dia nk diapa2kan..

lately, klu kene tegur/marah/sergah..
dia akan 'keras' kt situ..
selagi ktorg tak amik dia, dok la keras kt situ..tanda protesla psl kene marah.haha

ni dia wt aksi 'keras' la psl terkejut kene sergah ngan abg sya..hahaha

bila sya/husband cakap 'sayang sket'..
dia akan cium pipi kita siap bunyi 'muacks'...
i wonder jugak, sapa yg ajar dia ni..
sblm ni dia mmg dh pandai kiss tapi takdela sampai mengeluarkan bunyi tuh...
then this morning i reallize...oo, she learn from her papa..
sebabnye papa sara ni kalau kiss sara, dia akan kiss bunyi 'muacks' tu..
hai..cepatnye la dia belajar....


kiss papa kemain lagi...

2ari lepas, sya nk mandikan dia..
baju dia sya dh tanggalkan..
sampai tang seluar tu, dia cuba nk tanggal sendiri
tapi dia silap teknik..menentang arus..
patutnya seluar tu tarikla trn bwh..
tapi dia tarik naik lagi ke atas..
sya ketawa besar tengok gelagat dia..



schedule entry..pagi ni, kami sedang cuti2 malaysia di bumi Tuah.hehe

4 comments:

mariaariffbaby said...

beshnya cuti2 malaysia ke melaka.
jeles!

so comel ur daughter
suka bergambar..

if my ecah..haram

:: PU3'z :: said...

sonok nyer ur dotter dpt jejln ekk

Farah said...

hehe genit2 la comel kan sara..

amboi sedut milo cam orang besor!

lin said...

mariaariffbaby - sara ni pantang tgk camera..haha..spontan jek.

pu3'z - dia mmg ikt perangai sya kot.suka jalan2..merayap je kejanya..

farah - haha..aku pn tgk dh cm budak besor je bila tgk gaya dia sedut milo tuh.tapi bila ckp umo,sume org tekejut sbb bdn dia kecik.gaya je matured sket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...