Monday, December 7, 2009

kenan/langgar pantang larang?


pics smlm masa shopping kt ikea, ..sukanya dia posing atas kusi ikea ni..
siapa sangka..disebalik wajah yg comel ini..
terselit satu kekurangan..


kalau korang perasan, kt belakang bdn sara ni penuh ngan tanda2/tompok2 kaler ijau gelap..mak mentua sya sebut 'tembong'..

mil sya kata, sbb time peknen dlu sya suke memasak pastu tiapkali pas masak, tgn yg basah2 tu sapu kt baju..

tapi kalau diikutkan, even sya tak peknen pn sya suke wt cmtu..dh mmg itu tabiat sya sejak dlu lagi dr kecik2 sampai bwk besar jadik mak org..tu sbb tshirt sya comot2..dhla masak tak reti pakai apron(tak suka sbb rimas!!!).

so, is it terkenan/langgar pantang larang? heh..takde maknanya..sya rasa semuanya sbb kebetulan.................sbb ada gak kwn sya spjg peknen lgsg tak jenguk dapur tapi bdn anak dia betompok2 gak..hehehe..

so, azza..jgn la serabutkan kepala ko tuh eh..tiap apa yg belaku kt keluarga kita tu ada hikmahnya..kdg istilah 'kenan' ni takley nk pakai sgt..bykkan mengaji quran/berdoa esp time ngah preggy ni spy ibu dan anak dijauhi dr perkara tak baik...

*org kata tanda tu akan hilang sedikit demi sedikit bila sara besar esok...hm..i hope so..
saranye tanda ni byk sgt sampai ke pegelangan kaki, montot..sampaikan ada org igt dia kene dera..isk3x..*

12 comments:

penjual lampin said...

salam kenal... ya semua tu kejadian Allah... dan semuanya terbaik untuk kita. padaku tiada istilah kenan

precious innocent said...

bg akak, janji tompok2 kat badan sara tu x mendatangkan penyakit mbahaya.. kalau tak, tu lain cite la..

ala, lgpun, nnt dia besar esok, suami dia je yg nampak tompok tu... hehe

-mama emma®-

m@y said...

kebetulan je kot..slalunya org2 tua mmg percaya sgt kenan bagai.sume tu kuasa Tuhan.by time hilanglah tompok kt badan sara tu..InsyaAllah.Tapi kalo x ilang pun xde cacat celanya..

AiNeRzA said...

org dulu2 mmg banyak pantang larangnya...pantang kalo pantang tu tak dipantang...hihihihi

isabelle said...

betul tu. org melayu ni suka sgt kaitkan benda2 kebetulan mcm tu bagi related.
kalo sikit2, ok lagi la. ni smpi menyimpang akidah pun ada. ntahapahapa je.

kalo xde scientific explanation tu, anggap je la benda tu anugerah Allah.

i selalu pangkas je ayat2 org jahil mcm tu dgn dalil.biar terdiam diorg.hahaha

Elyn said...

haah la badan sara ade kaler biru biru....

wafiq plak ade daging lebih nnt aku tepek lam blog ek!!

Farah said...

afif punye kat montot hahaha

nieda said...

rasanyer dah besar nanti boleh hilang tu..Humaira hitam legam lagi kt pergelangan tangan sebesar duit 10sen, tak kisahla janji anak sihat kan..

~adeQ~ said...

syameel pun ada jugak...rasanya benda tu normal bagi baby kot...sok besar mengembang badan dia hilang la...hehehehe...

Nieza Ishak said...

lin,

zulaikha pun ada tompok2 cam gitu tp nenek cakap 'susah nak kepung anak dares ni nanti'

kira cam susah nak jaga sket kot ...

tp bg nieza yang dah ada anak 2 ni, lama2 ok kulit dia bila dia makin besar ...

lia said...

aku ni, dapur pon xjenguk tp Amsyar ada gak tompok2 mcm sara tu... apa kes? kah3 ...

azzamoro said...

itula lin, sedihla bile org cakap2 mcm tu. aku tak suke. aku benci dia cakap mcm tu.

mampusla mcm mane pun. itu ttp anak aku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...