Thursday, December 31, 2009

perpisahan itu pasti

pagi tadi masa nk anta sara kat taska for the last time (taska tu la..)
terbit 1 perasaan dalam hati aku ni....
and i know..i ever had this 'kind' of feeling before...masa tu....

darjah 2
ada 1 ari tu abg aku blk kg..membawa 1 berita yg agak tak best.
dia nk berkursus and he want someone yg boleh temankan his wife..time tu akak ipar aku baru je ada anak kecik..and aku pn taktau ape plan abg aku ngan mak aku..suddenly, aku dihantar bersekolah dengan abg aku....aku berpisah jauh dr arwah mak selama 2thn..bila naik darjah 5 aku meronta-ronta nk balik duduk di kampung dengan mak.

darjah 6
aku sedih...seronok sgt bila dpt result upsr yg cemerlang..tapi aku sedih bila nk berpisah dengan cikgu dan kawan-kawan kesayangan aku...until now aku still rindu kt diorg..sbb even kami sekampung tapi aku jarang dpt berjumpa diorg esp bila memasing dh berkawin dan ada keluarga sendirik..

tingkatan 1
aku bersekolah di smgr,ipoh perak..1st day nk ditinggalkan oleh family, aku rasa sayu..sedih sbb sekali lagi aku akan berjauhan dengan mak dan ayah..

tingkatan 3
last day aku jejak kaki di smgr masa ari result pmr keluar..sedih aku sbb tak dpt jumpa kwn2 semua..since aku mmg akan keluar dr sekolah tu..sbb abg aku terlalu yakin aku akan dpt SBP..and mmg tepat betul jangkaan abg aku tu...sekali lagi aku terpaksa berpisah dengan kawan2 tersayang...

tingkatan 5
aku tak igt sgt apa yg berlaku last day aku di matjiwa..aku taktau kenapa..aku rasa aku lebih byk mengukir kenangan pahit semasa belajar di sana..aku tak de close friend..aku lebih byk menyendiri...semua angkara insiden itu..aku terasa seperti dipinggirkan...gara-gara seorang mamat ni aku glamour 1 sekolah..and until now aku still takley lupa apa yg dia buat kt aku..dont know should i forgive him or not..tapi dengan result spm aku yg baik dpt mengubat hati aku yg luka..yg aku teringin nk jumpa sgt skrg ni pn 2 org ni je..cikgu noraini dengan cikgu fizik (aku tak igt nama dia..)

matrik penang
aku hanya belajar disini utk tempoh 2bulan je(before result spm keluar)..after result keluar, tak sampai beberapa ari aku cabut dr situ..prepare nk gi utm johor..aku tak berapa nak sgt belajar kt sini..tapi atas desakan abg aku,aku ikutkan je la...malam terakhir aku kt situ siap gi begamba merata tempat..sbb kt sini aku jumpa kwn2 yg best..sekepala ngan aku..rindunye kt mai ngan anna..kenangan plg aku takley lupa, dek kerana terlalu kusyuk sgt aku baca majalah ujang,aku bantai ketawa sampai rak magazine kt kedai koperasi tu boleh patah...mengong betulla..hahaha

utm campus
last day aku di utm aku igt lagi..aku attend exam kelas memandu..and aku berjaya..husband(time tu balak lagi) tak caya aku bejaya..yg anta aku gi amik test pn kwn baik dia..arini tu gak last day aku anta final tesis..and aritu gak aku blk kl..mak mentua aku yg anta naik bas(aku mmg dh kenal lama ngan mak mentua aku since dr zmn belajar lagi)..aku sedih gak nk tinggalkan utm sbb byk sungguh kenangan pahit manis kt situ...seronok jadik student..takyah serabut kepala..kepala pening pn time nk siapkan assignment pastu bila nk exam..lain-lain takyah pk...

last day sara di taska
hahaha..taktau kenapa..aku plak yg rasa sayu dan sedih..padahal anak aku yg duduk situ..tapi aku mcm boleh rasa apa yg anak aku rasa..mujurla dia still belum ley paham erti sedih tu..skang ni, dia tau sedih pn kalau aku nk tinggalkan dia time pagi2 before gi keje la..hehehe...aku harap biarla sara dok lama sikit kt taska baru ni..bukan ape..sian gak kt budak2 ni klu kita kerap pindahkan diorg sana sini..nanti baru diorg nk berkawan, dh kena pindah..sian tau diorg..sbb aku dh penah lalui saat cmtu, so aku tanakla menda tu jadik kt anak aku plak..aku tukarkan sara ni pn sbb terpaksa..klu takde condition cmtu, maybe sara dok lagila kt taska tu pasni...

2 comments:

Farah said...

alahai ni sara ke mama sara yang nak berpisah ni dari taska ni hahhaha

happy new year lin!

lin muhamad said...

farah - kan aku dh kata tadi..mama dia yg over sedih.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...