Friday, December 4, 2009

salam takziah utk ummi harris

selama ni sya taktaupn ummi harris ni silent reader blog sya..
sya tau pn bila cek kt blog dia and sya prsn ada link blog sya..
maybe selama ni,ummi ada komen kt mana2 entry blog sya dan sya tak perasan..maafkan sya ats ketidakperhatinan sya tu..

and this morning terbaca berita menyedihkan di blog mommylyna tentang pemergian harris nazhan iaitu anak ummi harris ni..

sedihnya tak dpt digambar..pulak tu tarikh lahir harris sehari awal dr qaisara..
anak kami sebaya...

semoga adik harris bersemadi tenang di sana..

utk ummi harris, sya ucapkan takziah kepada ummi sekeluarga atas pemergian harris..Allah lebih menyayanginya...harap keluarga ummi tabah dengan dugaan ini..

utk baca berita lanjut, klik sini

*sedikit peringatan utk sya dan ibu2 yg lain di luar sana,
make sure pasni, kalau travel jauh/dekat tolong la letak anak korang dlm car seat. JANGANLA RIBA MACAM SAYA SELALU BUAT..IF BF KAN ANAK PN, BILA DIA DH KENYANG LETAK TERUS DLM CARSEAT OK...jumaat dpn, sya plan nk gi melaka.so kena ajar sara dok dlm carseatla pasni.no more excuse!!!to papa sara, nanti nk gi cuti2 kt terengganu ujg thn ni pn kena pakai carseat utk sara k.jgn nk ngelat..and bila nk potong kenderaan tu,pk byk kali..jgn selfish, ingatlah mereka yg tersayang..memang ajal dan maut ditangan tuhan, tapi sblm apa2 terjadi kita kenalah bersedia..bak kata pepatah, sediakan payung sebelum hujan.*

5 comments:

Mrs. Adz said...

takziah untuk keluarga ummi harris tu..moga arwah adik harris tenang dan damai di sana..

Cikpid said...

sedih aku baca lin..

aku tido hosp 1 mlm tak tido ngan Afieq pon aku rs rindu sgt smpi nangis2..

situasi yg xkan jumpa anak selama2nye ni sgt buat aku sedih..

Momma Mia said...

Thanx lin for the reminder tuh. mommamia pun dah kene start ajar Damia duk car seat.

Elyn said...

al fatihah...

sedihnye.... tak le byg camne la perasaan family tu esp ibu die. speechless.

ye lin lepas ni pun i kene tegas suh wafiq ddk lam seat!!

Farah said...

memang sedih sangat bila kehilangan anak ni..harap ummiharris tabah.

btul tu lin..saya pon sangat risau pasal ni sebelom ada afif lagi sebab pernah terbaca kat suratkhabar dulu bayi tercampak keluar dari kereta..yaAllah takut sangat bila bayangkan..first thing first yg kami beli ialah carseat afif dan kami masukkan afif dalam carseat seawal umur afif 3 hari.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...