Tuesday, December 1, 2009

sekali sekala berbelanja lebih,ape salahnya...



my review..
sgt puas ati..
alah membeli (mahal kan..), menang memakai (suit my skin)
my skin tone problem, already solved!

saya start pakai this product, on dec 2007..
maklumla acik wt skincare ni jadik hantaran kawin..
seriuosly, before kawin officemate selalu tegur..
bila petang menjelma je, makeup dh ilangla kan sbb pas solat dh malas nk tepek..
terserlah 'my real skin'...dia komen 'kulit muka sya tak sekata..merah betompok sana sini..situ cerah..sini gelap'..
then, idung ni besepah ngan blackhead..sampai acik tak larat dh nk tempeh 'biore kopek duit aku'..pori2 tenganga tanak tutup sampai sudah..

masa nk beli tu mmg pk juta kali jugak (hehe..tipu je la tu)
mana 1 nk beli..makeup MAC ke atau clinique..masa tu husband bg 2 pilihan jela..pilih salah 1..takley amik 2-2 utk jadikan hantaran kawin...
bila teringat ngan mslh kulit kita tuh, so kita pn wtla decision beli skincare..
better betulkan dlu kulit tu dr pakai makeup..klu kulit muka pn tak ok, pakaila makeup cantik cmne pn tetap tak puas ati..- ni pendapat sya la eh..jgnlak ada yg terasa hati..lgpn, kt umah mestila nk nmpk cun dpn mata hsband..and mestila hsband nk tgk kecantikan asli kita tanpa makeup..eceh, sejak bila la aku tersampuk cite psl beauty nih weh...

the result,
after 1 month pakai, adik membe tegur..
akak pakai ape eh kt muka? nmpk muka beseri2 glowing...
waaa..acik terkesima..dhla sya jumpa dia tu waktu mlm..mlm paham2la, lepak kt luar rumah..so nmpk jelas tak jelas je muka..tapi dlm gelap tu pn dia dh ley ckp cmtu..itu lom lagi jumpa di siang ari..eceh....kui3x..sorila klu terasa penulis ini angkat bakul masuk sendiri..sapa lagi nk puji diri sendiri..hahaha...

mmg sya rekemenla kt sesapa yg tak penah cuba skincare ni..maybe the result vary to diff people..tapi tak salah mencuba..kalau tak serasi, kasi je la kt sya..hahaha...memula je u all kuar duit lebih..tapi 3 brg ni je thn sampai sthn lebih..sya tak tipu, sampai skrg toner sya ada lagi..besar weh botol dia..facial soap dia je acik pakai dkt sthn setengah..saya rsa lagi jimat dr tiap2 bulan nk kene spend gak duit utk beli pencuci muka,facial toner,moisturizer jenama lain tuh...(sya ni mlas sket..sya wajib pakai 3brg ni je..yg lain2 tu sampingan je and ikt kerajinan sya) sya suka produk ni sbb takde bau..and kurang berbuih..tak semestinya buih byk tu bagus ye..produk ni lbh kurang cm simple.. sapa penah guna simple, boleh tau cmne produk ni.pas cuci muka, kulit tak terasa tegang/irritate cm kene cucuk botoks tuh..hehehe..that's y i love this products!!!

btw, sya nye moisturizer ngan facial soap dh abis..nk kene gi belila segera...sya tengok idung ni dh takley terbendung dh blakcheadnye..tensi je tengok.

ini muka sya skrg..dh sbln lebih moisturizer dh abih..huhu

*sya berjaya meracun seseorang utk jadi partner sya in using this skincare products..ngengehngeh..sikit ari lagi kuarla entry muka cun dia kt blog..*

7 comments:

Hanz said...

Lin, memang halus mulus kulit u..jeles aarr..

Lin..me nyaris2 nk termakan hasut beli clinique aritu..tapi alih2 the faceshop jelah..body shop tea tree range facial care dh x effective kat me..kalu the face shop x ok gak..harus me pertimbangkan clinique, tutup mata masa nk bayornyer..kih,kih...

Elyn said...

haah lin u nyer skin chantek!!! jeles aii tau!!

nieda said...

cantiknya kulit muka sha, bagus yer.thanks for the info nanti boleh jeling2 skit kt shoping mall kot2 hubby bermurah hati nak belikan.hehe

mummy_adam said...

wah, mmg sgt berkesan.. skin yg mmg cuns.. boley hilangkan freckles x? muka i manyak freckles :(

ezan said...

cantik2.. licin je.. ezan dah beli tp xguna2 pun.. nape la malas sgt ni.. kena rajin cam lin la pasni.. :)

Anonymous said...

hai..saya tengah search pasal entry Clinique ni.terjumpe awk punye entry.mmg tgh cari pasal this produk.saya skrg di Beijing,baru je try clarifying lotion saja,sbb keadaan di beijing yang kering.dulu di Msia mmg muka jenis berminyak di T-Zone.baru 2 hari pakai mmg merah2 di muka hilang & licin.Alhamdulillah.saja servey harga di Msia,kalau worth it mmg nak terus pakai di beijing then sambung pakai di msia.
Cuma nak tanya,blackhead di hidung mmg hilang ke?hilang sbb soap,clarifying lotion or dramaticcaly different lotion tu ek?

Lin said...

miss anon,
depends on your skins jugak kot.mine was ok..but not really gonela..once in a while ada jugak blackhead tu,but not too obvious.hehe..for me that's not big issue..i'm more concern with uneven skin tone. after using clinique,no more problem :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...