Thursday, January 7, 2010

berapa lama darah nifas korang keluar???

tau tak ape FC Bio Sanitary Pad?
penah tengok tak ?
kalau tak, cmnila rupa pad tuh..

penah cuba?
kalau berminat, bolehla order kat sya. boleh jenguk salesblog sya - mommy gem's outlet
*kalau ada yg nk COD, boleh inform kat saya..area putrajaya/bangi sahaja.*

ni testimonial dari saya sendiri..
sya penah try pad ni since belum kawin lagi..tapi mix dengan local brand yg biasa kita beli tu (kotex,whisper...etc). produk yg plg sya suka pantyliner. mmg bykla 'keputihan' yg keluar...kira dia cuci abisla...elok dipakai esp waktu tengah pregnant..paham2la kan, preggy mom ni time pregnant hormon lain sket..and keputihan yg keluar pn lebih byk dr biasa.

pastu after sya deliver qaisara, sya berpantang di kampung.sya nye darah nifas keluar byk juga pas besalin..pastu after 2-3ari darah tu bekurang until keluar coklat2 je..musykil gak sya kenapa cm tak abis keluar jek kan...pastu, akak sya advise soh try pakai pad ni..then sya try la pakai pad avail ni (night/day) instead of pakai maternity pad yg besar gabak+panjang tuh...and tau tak, after pakai pad tu tak sampai setengah jam sya rasa 'darah kotor' keluar cm air jek beketul2..bila sya cek jek, pergh penuh pad tuh....kuar darah hitam/merah pekat...so sya non-stop pakai pad tu..sampai abis 1packet tu..tak ckp dengan tu,pantyliner tu pn sya tampal atas maternity pad. and mmg terbuktila dia cuci abis rahim sya, keluarkan darah kotor yg ada tuh...so, sya highly recommendedla utk mana2 ibu yg akan bersalin tak lama lagi tu, standby at least 2packet kt rumahla..sbb memang totally berkesan.

rekabentuk FC bio sanitary pad

1 comment:

Elyn said...

i pun pernah pakai pad ni masa pantang aritu. elok tau!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...