Tuesday, January 26, 2010

cameron highlands+lecture+checkup+toys+love-bite+ikea+hutang

tajuk entry ni aku saje combine keyword yang penting.hehehe..


our weekend plan
weekend ni aku sekeluarga (sara and husband only k..), akan naik cameron highlands.
kalau nak tahu, aku tak pernah berkesempatan menjejakkan kaki di situ.
hatta on the way je pun nak balik ke perak, and boleh je singgah bila-bila masa..
sedih kan? hahaha..
ye la..siapa nak bawa aku pegi sana..husband aku dahla cuti tak serupa orang..
husband aku kata, aku beruntung kawin dengan dia..
sebab aku dah jejak kaki kat langkawi dengan sabah..2 tempat yang memang aku nak pegi sangat-sangat...hehe..iyeke? ke awak yg lucky kawin dengan aku?kui3x..whatever la dear..janji kita sama-sama bahagia..pastu husband aku janji kalau aku lulus exam, dia nak belanja aku makan...apesal eh asyik2 dia nak belanja aku makan je..kalau macamni, memang tak boleh kurusla aku..hahaa..alasan!!!! aku reject offer tu.aku minta pegi bali..hahahahaha...husband aku nye jawapan? speechless..hehehehe..saje aku nk tengok reaksi dia..

skill mengajar aku masih perlu diperbaiki
semalam aku diarahkan mengajar. hehehe..ala mengajar guna sistem je..tapi aku tak go detail..slide show je pun, adala sedikit aku demo juga. tapi, gemuruh didada ni tuhan je tahu..masuk je dalam lab, terdengar sok-sek dari student..bila aku pandang je depan, alamak..ini member yang 1 course dengan aku dulu...hahaha..so, sesi aku berjalan dengan lancar..hilang terus rasa segan aku tadi..wei, aku dah lama ooo tak ngajar orang..last aku mengajar pun masa aku jadi cikgu ganti 6thn lepas..mana tak bedebar-debar..

 17month checkup


semalam as usual, aku bawak sara monthly check-up..alhamdulillah, berat sara naik 0.5kg..okla tu dari tak naik langsung. aku rasa salah satu faktor berat sara naik pun sebab DIA HAPPY..teacher nya maklumkan selera makan dia pun boleh tahan. dan aku memang perasan, sara happy je bila nak pegi school waktu pagi. ada sekali tu, dia melalak tak ingat dalam kereta. dia marahkan aku sebab dia tak nak duduk dalam carseat. tapi, sebaik sampai je kat sekolah dia, automatik dia boleh diam. siap tangan tu tak sabar minta teacher nya dukung..aku tekesima sekejap. sebab dia tak pernah lagi berperangai macam ni. tapi, aku tetap bersyukur sangat-sangat dengan perubahan sara ni. dia pun dah kurang moody..memang happy sangat-sangatla...ada hikmahnya juga aku tukarkan sara ke tempat baru..

educational toys for sara

since dah terlalu lama tak shopping toys untuk sara. so semalam, kami beli 2set toys untuk sara.tujuannya nak train sara to gain new mechanism skill dan juga nak train sara untuk berfikir..disamping tu, aku nak biar dia terleka dan tak menganggu aku lagi especially waktu aku memasak di dapur dan iron baju. tapi macam biasa lah sara..mula-mula je dia excited, lama-kelamaan bosan juga...end up, dia tetap akan ganggu mama dia..hm...aku suka ABC block ni..semalam aku susun tinggi-tinggi jadikan macam menara. mula-mula sara runtuhkan..lama-kelamaan sara mula faham konsep games yang aku ajar tu. dia pun join sekaki susun blok tu tinggi-tinggi...bagus anak mama..cepat pick-up eh..ABC block ni murah je..aku beli dekat booth yg jual toys di jusco,RM12.90 je...

love-bite
ouch!!!! masa aku syok bergurau senda dengan sara, dia gigit pipi aku sebab terlalu geram sangat kot. kalau tak mengenangkan aku dan dia dikhalayak ramai (masa tu di tesco kajang, sedang shopping grocery), sure aku dah menjerit sekuat hati. berbekas tau tak pipi aku ni..2ari baru hilang sengal/lebam tu..nasib baik tak ada suara main serkap jarang itu 'gigitan cinta'..hehehe

beg ikea yang serbaguna


since semua pasaraya dah launch earth green campaign, so memang susahla nak dapatkan plastic bag pada setiap hari sabtu..memandangkan kami shopping barang dapur seminggu awal dari gaji(untuk elak sesak), so kami dah spare beg ikea. memang sangat berguna lah bag ni..puas hati sangat-sangat. semua sumbat sekali dalam tu..aku tak berapa risau, sebab yang angkatnya bukan aku..hehehe

jangan lupa bayar hutang
aku berhutang dengan mama erfan. sori sangat-sangat. tak sempat lagi nak pos hadiah awak tu. aku tak lupa. hadiah tu dah beli pun, tapi aku sangat malas nk keluar pegi post office..huhu..maafla ye atas kelewatan aku tu..nanti aku akan pos juga. :)


*saje aku update selonggok dalam 1 entry..mood malas dah nak datang..huhu*

9 comments:

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

gi cameron nnt singgah la kampung halaman ku & my strawberry farm (but my parents takde la..diorang cuti2 msia kat langkawi & terus fly to melbourne to visit me).

kalo i ada situ, dah lama belanje makan ice-cream straberry...

enjoy!!

Farah said...

huhu jelessnyee.dah lama tak naik cameron..ajak husband naik tp die tak suke cuti kat tmpt tinggi..takleh terima btul la hahaha

Diyana Zulkifli said...

eh.eh.berangan jg la nak gi cameron..kempunan je rs.dah le ritu tak jd join aza n the geng..uhuhu.tunggu pas ni la ek..diyana nye turn foya2 di cameron.huhu

slmat berfoya2 ngan anak n hubby..hehe

Mrs. Adz said...

bestnye g jalan.jalan..happy holiday ye

mama erfan said...

salam lin...

ehehe takpe la wak... nnti2 pon takpe...kita pon bz skang nih, blog da naik sawang ngeh2...

ishh jangan risau sangat lah..kita oke!

Liyana said...

uuu, sukanya aiskrim strawberry, kalau balik kg (kelantan, tp lalu cameron), mesti singgah beli aiskrim strawberry 10 batang, pastu duk ngap ngap sambil turn cameron.

saya pun suka shopping tapi tak ambil plastik.. saya amatla suka bawak beg sendiri. hehe.

lin muhamad said...

mama-miya,
oh..u nye hometown kt situ ke?alahai..melepas i nk mkn ice cream free..hehehe

farah,
laa..husband ko gayat eh?husband aku pn gayat..tapi aku paksa dia.hehe

diyana,
takpe..tunggu pas confinement eh baru ko pegi..hehe

mrs.adz,
hehehehe...awal2 tahun dh cuti2 malaysia...

mama erfan,
hehe malula ngan awak.heh

liyana,
waaaa...semua org promote strawbery icecream..sedap eh? i suka strawberry choc.waa ala2
datok ct la pulak..hehe

Elyn said...

lin beli ek bag ikea tu?? besar kan ... nk kene cr gak ni!!

mummy_adam said...

hahaha.. betui beg ikea sgt berguna, i pun guna be tu jer senang.. sume boley masuk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...