Wednesday, January 13, 2010

debaran yang dinantikan....

kisah pagi tadi...








whoaaaaa!!!!!!!!aku pregnant??????????










melompat aku dr atas katil
oh...aku mimpi rupanya...






dengan hati penuh debaran, terus grab test kit then masuk bathroom

1..
2..
3..
4..
5..





here is the real results..















ok..positive i'm not pregnant.

fuh!!!!! gile bedebar mlm tadi..sampai tido pn tak lena, siap terbawak2 mimpi...

it's not that aku tanak pregnant cepat-cepat(especially after aku jalani ovarian cyst operation sebab aku nk jugak tau after the procedure, either 2kilang telur aku ni still berfungsi dengan baik ke tak)..but getting pregnant is not my priority buat masa ni..
smlm pn aku rasa sedih if betul2 aku pregnant sbb aku masih rasa tak puas nk begomol ngan sara,sayu je hati ni..aku rasa tunggulah bila sara dah pandai mintak adik ke kan(next year la plg cepat pn)...so masa tu bolehla pk psl ni..husband cm tak kisah..simple je jwpn dia pagi tadi..'belum ada rezeki lagi..'
hm....

*aku memang tak ambil apa2 kaedah perancang(no iucd,no pill,no implanon,no condom).husband aku pn tak kasik..kalau ada,adalah..anak tu kan rezeki..*

13 comments:

AshAnas said...

same la kak.... biar anas pandai mintak adik dulu kot... hehe... dulu shira tak takut sgt sbb period x dtg2 coz of fully bf kan... tp mak mmg suh hati2 wlupun peot xdtg lg... then ade sekali tu, shira pitam n muntah2... mmg cuak giler, ble cek, rs lega coz -ve... 3 hr lps tu br dtg 1st peot aftr 9 mths bsalin... huhu... skrg mmg bjaga2 la sbb peot x tetap, tu yg ssh sket...

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

hahahah..geng la kita. my period lambat bulan ni. mmg berdebar2. dah le siap rasa emosi semacam, lidah rasa semacam, badan rasa semacam. nak rasa panic pun ada, gembira pun ada..

skali dtg period...lega pun ada...sedih skit pun ada.....

nieda said...

hehe ingatkan pregnant..buat suspen jer..hehe

Elyn said...

burp..... hehehe takut gak ek!!!

mama erfan said...

hehe suspen je lin... baru nak congrats...ekeke

mummy_adam said...

i pun rasa x ready to get pregnant sbb xpuas gomol ngan adam lg.. tp slalu mcm berangan to have another baby.. pening jgk nie

MeL said...

bikin suspen aje hihi..samalah lin, i pun xambik ape2 method family planning. kira sendiri sudah. tp i mmg i tick & kira betul2 la..xde lupa ke ape. alhamdulillah so far xde terbabas lg :P

ApasH said...

same goes to me. X amik ape2 family planning. Tp ade yg tegur gak sbb aku ceaser aritu kan. Still rasa x nak amik lg. hehehe..

azzamoro said...

ces..terkejut aku. suspen. ingt dah nak welcome ko to the club. keke.

takpela.. take ur time... perlahan2 kayuh.. keke

ezan said...

ingatkan +ve td.. hehehe...

ibu_arifa said...

hahaha..suspennyer..ingatkan serius td..

yerlah kak lin...mcm tak ready lagi nk ada 'adik'. tahun depan tu insyaallah lah kan..tp kalo dah Allah nak kasi...alhamdulillah.. kita terima dgn senyuman dan hati terbukan jugak kan.. :D

lin muhamad said...

ashnas - betul tu..risau jugak akak ni..igtkan pregnant dh.

mama miya - oo really?i thought tak normal..risau dah..huhu

nieda - hehe..tertipu awak eh..sori...

elyn - memang pn.cuak+cemas sume ada..huhu

mama erfan - haha..gotcha!! terkena awak.

mummy adam - betul tu..takut tak menang tangan nk handle anak nanti.huhu

mel - hahaha..sori mel. itu la mslhnya.i ada mslh ingatan sikit.tak igt bila my last period.tu yg risau ya amat.

apash - to be safe,baik ko amik apa2 method.bhy oo csect ni..

azza - hahaha...tula.kalau tak segengla ngan ko.hehe

ezan - hehe...terkena lagi.

ibu_arifa - kui3x..tertipu eh.sian awak. betul tu,if ada rezeki kita tak menolak.terima dengan rela hati. :)

ummikhayra said...

hhehehhe nini pun belum ready lagi.. tapi kalau dah ada rezeki, adalah kan? :P samala kita lin.. nini pun takde pakai pape pil perancang ke, implanon ke apa2 yang sewaktu dengannya.. planning sendirik je nih.. hehehehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...