Tuesday, January 19, 2010

family day @ desa waterpark

last week kitorg gi family day husband kat desa waterpark..
ramainye orang..
here is some info on desa water park ok..

OPENING HOUR
Monday - Friday
12pm - 6pm

WEDNESDAY OFF
Weekends & Public Holiday
10am - 6pm

ENTRANCE FEES
Adult - RM 20
Children - RM 14

or boleh cek kat laman web desa water park.

*my comment - aku puas ati (lgpn masuk free..company sponsored.hehe..)tapi aku suggestla kat parents yg mmg ada anak2 kecik tu..memang bestla pegi sini even tak dpt nk beat sunway lagoon(sunway byk gamesla kan)..tryla eh.next time nak kena pegi lagi ni.hehe*


sara pulak kemain lagi, main air sampai kecut-kecut jari
suka betui dia
aku lak jadi tukang amik gambo je la..kalau tak sebabkan uzur,dh lame aku join sekaki..jeles tol kt husband dpt main ngan sara puas2x...huhu..

punye gian nk main swimming boat tu..atas lantai pn jadikla..hehe
comey tak baby boat tu?
aku beli kat online store kissmama.
arga murah je..RM21.90 including postage.
aritu survey kt mydin pelampung biasa tu je dh 20lebih..mahai
sometimes, ada gak barang yg ley dpt murah kt online store..kita je la kena bijak mencarik.hehehe
overall aku sgt puas ati dengan swimming boat ni..kalau tak,jenuh gak nk mengawal mek ni..dahla jenis spesies tak takut air langsung..
ni masa 1st time dia jejak kaki dlm pool..wa kemain ko excited abis!!!

siap gi main slide dengan papa lagi..

dalam clips ni pn siap menjerit ketawa suka lagik..

memang sara nampak enjoy abis bila papa bawak main slide kat pool..adeh jelesnye aku..huhu
ni plak husband aku bwk dia menyusuri pool yg panjang tuh..actually pool ni utk org dewasa je la..so kenala ada org dewasa jaga..

nasib baik ada gakla aku menyelit sebelum balik..takat celup2 kaki je la..hehe

sara dh lencun abis.
nak tengok tak cmne sara swimming?tengok clips ni..rileks abis dia..tak gayat/takut langsung.siap menjerit suka lak..abaikan eh suara aku yg agak over excited tu eh..maklumla aku dengki gila kt husband sbb asyik2 dia yg dapat teman sara....huhu..

*aku ckp kt husband,agaknya sara ni tak takut air sbb masa aku pregnantkan dia dulu, aku siap swimming lagi kt pantai beras basah masa island hopping kat langkawi..hehehe..tak caya?tengok la pics bwh ni..siap back floating lagik.hehe...tapi sedikit tenggelam sbb aku tak larat nk angkat punggung/perut.huhu...

(ada sedikit perbezaan antara aku dan sara..aku agak fobia dgn air esp laut even aku suka beach.hehe..utk atasi fobia tu la aku belajar swimming)

more photos on facebook!

10 comments:

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

sara suka air sebab dah biasa swim dr dlm perut la tu..

cute dia pakai bathing suit.

iem said...

wah bestnye sarah mandi manda...
faiq still takut2 lagii

mummy_adam said...

wah besh nyer.. patutlah last wkend i nampak full giler kat desa water park, parking sampai ke tepi2 h'way..

Elyn said...

huhu cute je tengok die. tak takut langsung kan??

habih la lepas ni kene beli pool plak lin ekekke

azzamoro said...

lin, nak masuk kene bayar tak? macam best aje. aku nak bawak airyll ahh nanti..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

syoknya main2 air mcm tu.

Ini Bukan Key Chain, Ini Pen Drive

eiNa said...

ok x environment dia Lin? besihh takk

liyana said...

waa,
yang gambar last tu tak tahan, hehe

Farah said...

aaa husband lin keje ngan tm ek?

lin muhamad said...

mama miya,
betul tu..i think so la.sebab masa preggy dlu 1x i mandi laut.2x i mandi air terjun.hehe

iem,
takpe..lama2 faiq sukala tu.hehe

ena,
haha..u nmpk ke? mmg pn.we all pn jenuh cari parking.

elyn,
tu la ckp kt elyn.sara menggeletis lagi ada bila jumpe air.tak takut lgsg.

azza,
ada fee.aku dh letak kt blog..bwkla airyll..best tau.

eliss,
bukn sara je syok.mak pak dia pn syok.

eina,
okla eina.bersih jugak. nmpk terjaga.air pool takde lak nmpk kotor..tpi biasala,bau klorin kuat gile.

liyana,
hahaha...sensored weh photo tu.cari glemer mak buyong.kui3x

farah,
hehehe..cmne ley teka keja tm ni fara?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...