Monday, January 4, 2010

hari pertama qaisara

mlm tadi the whole night sara cranky
tido tak sampai setengah jam dia nangis
tak tahu la kenapa
tiba2 tengah nangis kuat tu dia boleh plak diam..and sambung zzzz...
either dia mimpi ke ape taktaula kan...
sblm tidor tu aku dh bacakan 3qul ngan qursi sekali..pastu siap bagi lecture sket kt dia..
esok nk gi new school..sara kenala behave baik2..jgn nangis2..

aku pn mmg tak dpt nk tido lena semalam..
dengan perut memulas..taktaulah ape pasal..
mood pn smlm dh ala2 incredibile mummy jek..istighfar banyak2..kata azam thn baru nk control emosi/temper..huhuhu...

ok..bebalik kisah pagi tadi..
pagi ni bedebar2 sket psl nk anta sara ke sekolah baru.
taktau apa reaksi dia
mula2 jejak kaki kt taska tengok mood dia ok je
lagi2 tengok byknye mainan dpn mata
mula2 tu dia cm takutla sket
tapi lelama tu nmpk cm mula dh nk begaul
maybe suasana asing bg dia..
semua muka baru
cikgu baru..kawan2 pn baru
sampai je kt pintu masuk, terus cikgu sambut..
rupanya nk kena lalui proses 'tagging'...paham ke ape yg dioarg nk tag?
beg sekolah sara..and 'sara' pn kena tag..

nk tegelak pulak..yela, 1st time kt sekolah kan..plak tu semuanya new freshie...susah lak cikgu nk panggil nama klu takde tagging.hehehe

harapan me?
aku tanak terlalu menggantung harapan setinggi gunung
pd aku, biarlah sara mendapat jagaan yg baik.itu saja....takde apa yg sempurna dalam dunia ni..so dont expect too much supaya at the end kita takkan kecewa..matlamat aku spylgpn aku nk biasakan sara independent semasa aku dan husband pegi keja..

mlm tadi aku tengok kt berita, gelagat anak2 petama kali masuk standard 1..ada yg aku tengok independent..ada yg meraung melalak tanak bepisah ngan parents..aku nak biasakan sara so that esok dia takdela terkejut sgt bila nk kena gi sekolah....aku still igt ari petama aku masa darjah 1...sbbkan aku dh biasa gi tadika so ari petama aku gi sekolah aku tak nangis pn..suka lagi sbb dpt jumpa kawan2 baru...and aku takley lupa ada sorg classmate aku ni-boys, siap datang gi sekolah isap puting lagik.hehehehe...

2 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah syokya sara dah masuk sekolah.masa kecik2, aku memang suka pegi sekolah dan tak pernah ada masalah :P

lin muhamad said...

aku lak 1stday suka..tapi masa darjah 2 kerap ponteng..mak aku suka makan angin..so aku pn ikutla sbb tanak kena tinggal.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...