Wednesday, January 13, 2010

kisah pokok

anak aku ni takley lgsg nk berhias rumah dengan tumbuh-tumbuhan..
tengokla abis pucuk pokok ni dipatahkan sara..

pucuknya yg patah tu aku cucuk lak atas gabus dlm pasu tuh..dgn harapan akan becambah jadi anak pokok...

actually ada kisah sebalik pokok ni..
dah lama ngidam nk bela pokok ni..
aku bukan gardening fan...
that's y aku tak minat nk main game 'farmville fb' tu..

aku bela pokok ni pn sbb senang dijaga..
pokok ni 'minum air' pn tak byk..
hatta klu aku tinggalkan seminggu pn takkan mati..-ni claim org yg jual tu la..klu dia tipu aku,taktaula..
baja pn takyah letak..ni kata dia lagila..

sbnrnya ni pokok kwn aku..
tapi sbb sara dh kejakan pokok dia, dia terus kasik kt aku..
lg satu mungkin sbb dia nk gantirugi psl dia terjatuhkan pasu pokok aku..
aku beli pokok ni 1, kwn aku 1, tapi sbbkan pasu aku pecah..
so dia kasik pokok dia kt aku..thanks anna..
and since dh tau kelasakan sara tahap mana..
jadinya aku tinggalkanla 1 pokok ni kt rumah and 1 lagi kt office.
adalah jugak penyeri meja aku yg serabut ni.hehehe
cantik kan?hijau tu mendamaikan..

3 comments:

Jiey^Mien said...

Tingin nak bela pokok n ikan..
Tp takut tak terjaga..
=)

mariaariffbaby said...

:)
kita ada aquarium kecik kat umah..
but my lil ecah really noti

she will put watever things that she meet inside it

tensi gak..huhuhuhu

pokok?tuh jangan cakap la..
pokok jiran pun dia kuis2 and koyak kn daun..

anna said...

lin,u punye cyst tu bp cm smpai kene buat operation.Sy a bit worried since aft missed abortion aritu dktr kate ade cyst tp less than 5cm.i do some research psl cyst ni n most dr kate tak efek kite punye telur or sistem peranakan kite.Sharing is caring yeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...