Friday, January 22, 2010

komen Diar- ibu Muhammad Faris Taqwin

Aku kongsikan bersama korang komen Diar- ibu Muhammad Faris Taqwin untuk entry semalam ni.
Untuk korang yang sudi membaca entry semalam especially kawan-kawan lama, (you know who you are when you read this, kalau tak sebab berita mengejut ni aku pun taktau ada jugak kalangan ex-schoolmate jadi silent reader blog aku ni..hits blog aku juga smlm naik mendadak.), aku mewakili Diar ucapkan terima kasih tak terhingga atas ucapan takziah yang korang titipkan buat Diar sekeluarga....

"Teringat gelak tawa, manja dan keletahnya
buat saya rindu

bila jumpa baby orang lain
saya ambil peluang lepaskan rindu
anak orang saya peluk,cium
rasa macam anak sendiri

ada sorang autie beritahu saya

'Auntie dah hilang ibu, ayah dan anak...tapi hilang anak yang paling pedih..
hanya kita yang rasa, dan tak dapat diungkapkan dengan kata-kata
hanya yg alaminya saja tahu...."

benar kata auntie tu

namun saya percaya roh anak saya bantu saya, berikan kekuatan utk ibunya

saya ziarah pusaranya...
masya allah wangi semerbak...
kuasa Allah

saya bersyukur telah berpeluang menjadi ibu
meskipun seketika
namun status saya tetap ibu
anak saya juga harapnya sedang bahagia bermain-main di syurga

itu yang menenangkan hati saya

semoga arwah ingat pada saya di akhirat kelak

kasih sayang saya padanya kekal hingga akhir nyawa"

3 comments:

azzamoro said...

isk sedih aku baca entry ni & entry sebelum ni. memang kalau hilang anak mmg paling sedih tak tergambar.

harap rohnya dicucuri rahmat.

yatie chomeyl said...

ya Allah, sedih dan sebak baca entry ni. semoga diar terus tabah...

Lan0stZz said...

salam perkenalan, bloghopped from links. sgt sebak baca tragedi ni. can't even imagine myself in her shoe. semoga ibunya tabah menghadapi dugaan dunia ini. God surely chose her for a reason. Wallahualam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...