Thursday, January 14, 2010

Macamane nk cepatkan loading page blog?????

blog korang berat tak?
saya perasan blog sya lambat sangat nk loading lately..
then tadi saya google utk solve this problem..
no need to change template or remove widget okeh!!!
thanks to aried.

i think this will help u guys..

seriously..just follow this simple step

1. Klik pada "dashboard", klik pada "Layout"
3. Klik "Edit HTML" dan kemudian jangan lupa "download template asal untuk backup"
4. Kemudian pergi ke website CSS DRIVE.
5. Ikut langkah-langkah dibawah ni:

  • Bagi Compression Mode, pilih "normal" ataupun "super compact"
  • Comments Handling, pilih "dont strip"
  • Insert CSS template yang korang copy dalam textbox kt bwh tu.
note: * css ialah code yang bermula dari * copy CSS itu kemudian paste di dalam textbox tadi tu
6. Selepas siap, copy CSS itu dan paste kan pada HTML(CSS) dari template anda pada bahagian yang sama anda copy tadi.

4 comments:

Hanz said...

nanti nak try esok...thanks!

5577 said...

wow.. bestnye..
aah mmg cepat load..
wordpress pun boleh pakai yg sama ke?

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

haah, ur blog upload faster..hmm...bagus bagus..nak try gak aa..

ezan said...

tq tq.. dah try buat.. hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...