Friday, January 15, 2010

saya bukan sombong..sila jgn salah faham

orang yang tak pernah kenali/petama kali jumpa saya akan judge 'dia ni sombong/kerek semacam'

tapi once u know me..u will realize..mulut aku ni tak reti nk stop bercakap mcm bertih jagung..hehehe

but it depends dengan orang yang aku jumpa tu

kalau orang tu jenis 'tak byk cakap/pendiam', aku akan jadi mati kata-kata
kalau orang tu jenis 'kerek/cakap tak bleh blah', awal2 aku dh pangkah..haha sori..aku tak boleh nak ngam dengan mereka-mereka yang suka 'meninggi diri' ni..

actually, motif aku tulis entry ni sbb nk cite pasal insiden 2 ari yang lepas..
ada seorang mommy kt taska sara

dia tegur aku..'awak masih pam susu ye?bagusnya..anak dh umur berapa?'

reaksi aku at first macam sedikit 'terangah/blur' sbb time tu aku tengah pakaikan sara kasut. kepala pulak teringat nak cepat balik (kes nak ajak husband pi KR la ni..)

jawapan aku pendek je la..'aah.masih lagi..anak baru 1thn 5bulan.awak menyusu jugak ke?'

dia jawab,'menyusu sampai..zzzz..sbb anak tanak..zzz'
zzzz - aku tak dapat dengar suara dia dengan jelas sebab kat sebelah kami tu, budak2 tengah main..bising ya amat..huhu

pastu tak sempat nk borak panjang lebar..aku tengok dia pun nak rushing..aku pun sama.
so perbualan kami tamat kt situ..

rasa rugi pulak tak dapat borak panjang....harap2 pasni ada rezeki bolehla bercerita panjang lebar..but aku harap dia tak judge 'aku sombongla' sebab muka aku masa jwb soalan dia tu cm takde perasaan (muka tekejut sket sbb tiba2 ditegur org tak dikenali..hahaha)

4 comments:

fiza said...

Hehehe...samalah kita. Ada gak org ckp sombong sbb muka serious. Tapi saya ok. Byk mulut klo di ajak bersembang (^_^)

Anasfadilah said...

kalau first time jumpa saya,org kata saya ramah,api sebenarnya saya nervous

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

hentam aje la labu...janji kita tak mati..hahahha...

i spesis tak suka tanye2..tp akan jawab kalo org tanye..so kekadang tu takut aje org ingat kita ni budget bagus..padahal kalo dah ramah tu, memacam stori leh kluar.

DYLA said...

oooo saya pun jenis slow la bab nak mulakan peramahan... tapi ibarat org kata.... tak kenal maka tak cinta... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...