Thursday, January 7, 2010

to do list this weekend- as reminder

ohye..ape agenda minggu ni?memandangkan husband nye shift minggu ni terkena cuti sabtu dan ahad, bykla benda yg sya plan nk buat..lgpn bkn senang ooo nk dpt timing mcmni.klu tak tu kdg2 bila cuti terkena weekend je husband mesti ajak blk segamat..hehehe...dlm sebulan keje, husband dapat cuti sabtu/ahad dlm sekali jek..tu yg sedih tu.ok..so, ni list yg nak kena buat minggu ni..
  • bicycle hunting..ye mmg kami tak beli2 lagi basikal utk sara (sian sara..huhu).bolehla beli basikal utk sara guna dividen asb last year.hehe..
  • nak carik swimming boat.tapi since elyn kata cm tak brp best, maybe tukar option beli pelampung biasa jek..lagi best rasanya..hehehe...pastu, klu sempat nk bwk sara gi swimming.tgk wafiq swimming mcm best je elyn? tak sabarnyeee...
  • nk cari casing pouch utk exthardisk sya tuh..sian bogel cmtu jek cm budak tak pakai baju.hehe
  • nak survey bookcase dengan single bed..husband dh mula pk nk decorate bilik anak dara dia..opss..cm cepat je kan nk asingkan sara..all this while,dia mmg tido ngan sya jek.hm.....sayu plak hati ni..huhu
  • 5s (Seiri, Seiton, Seiso, Seiketsu, Shitsuke) atau melayunya 'sisih, susun, sapu, seragam, sentiasa amal' semua segala mak nenek dlm store..segala bil,scrap paper,warrantycard yg besepah,baju yg dh takmuat nk kena susun balik dlm kotak.nk cari folder dan box.huhu..
btw, nk tny..cun tak wallsticker nih?

*ada sebab sara dok kt situ..mata tu konon2 tengok tv,tapi tgn tu merayap, gatai nk kopek sticker..haipp!!!mama babap montot tu nanti..hehe*

ada yg berminat nk tau kt mana dan brp arga sticker ni?rajinla bertny..malu bertny,sesat jalan..hehehe..nk sya tlg belikan pn boley..ada byk design..ada stgh tu sama design mcm dlm internet(silap hb,depa mark-up arga mahai dr luar.hehe)

10 comments:

Elyn said...

cantik wall deco tu!! klakar sara tangan merayap.

lin pelampung biasa mcm wafiq pakai tu ssh sket u nak jaga. takut menggelunsur plak. kalo u willing nk jaga bule la pakai tu ekekekek

azzamoro said...

cantikla la weh wall deco tu. aku pun berangan2 nak buat kt rumah pas pindah nanti.

Jiji said...

Cantik sticker@!~

eiNa said...

bapeer hinggit lin sticker tu?
ade nmpk kat beberapa kedai biasa tp x singgah tanye pung..

ummikhayra said...

lin suka sticker tu... nini pun dah siap simpan pamplets dia konon nanti nak beli tuk rumah... Hahhahahahhahah comeeiiiiii kan?

arin said...

tuh hr ader tengok rege sticker tuh kat internet.kat mudah to be exact.tai tak pasti harga tuh sebenar nye mahal ke murah.
btw, boleh kopek balik tak sticker tuh?

yatie chomeyl said...

chomeyl nyer wall sticker tuh *berkenan*

Ibu Jasmin said...

hahaha amalkan 5S kat dalam rumah plak kan

lin muhamad said...

elyn - kita tak cari lg pelampung ni.tula mula igt nk beli pas elyn kta wafiq tanak dok dlm tu,so nk tukar
pelampung biasa..pastu gi giant minggu lepas cm tak sesuai je.so nk beli bot tu gakla..

azza - ha...belila wt stok dlu azza..cun wo..senang je nk tampal.nk tanggal pn senang.

jiji - thanks :)

eina - muah je eina.3keping 10rgt.lg 2kpg tak tampal lagi.nk hias blik anak dara dlu baru tampal.hehe

nini - betul tu..mmg cute.hehee

arin - kt internet mahal gakla..aritu sya tgk kt hinode shop pn ada jual tap tak byk choice.jgn risau,sitkcer ni senang je tanggal.
pastu nk tampal tmpt lain pn senng. :)

yatie - belila..mmg rambang mata tau.kita ni pn taktau nk pilih yg mana 1.hehe

ibu jasmin - kene wt kt mana2 je amalan 5s ni..baru kemas sket dan teratur.hehehe

Farah said...

canteknye! terus berseri dinding tu kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...