Wednesday, February 17, 2010

cant believe it!!! she's 18month now?

no wonder sara cranky sgt lately...rupa-rupanya arini genap usia sara 1 TAHUN 6 BULAN. adeh..sori sayang..mama busy sangatla skrg ni..dengan nak siapkan officeworkla..houseworkla..partime jobla..adeh..sampai terlupa tarikh keramat..mama sedar pun bila nak catit tarikh meeting kat planner..then suddenly teringat bila next checkup sara sebab nanti nak kena jab time tuh...then i realize..arini 17 FEB.huhuhu....ketuk kepala mama sikit sara, kelekuk!!!

dah besar anak dara aku tu..pejam celik pejam celik tebeliak bijik mata, tak sedor dah besar bagai johan..so tak hairan la skrg ni macam-macam skill dia keluar..cuma satu je yang buat mama tak sabar...BILA SARA NAK BERCAKAP NI?

2ari lepas sara sebut 'peace'...itupun pelat-pelat..semua orang excited..dia boleh sebut certain word je..yang aku ingat sangat...'ATAI-GATAL'..'MA-MAMA'....lain-lain tu vocab bahasa portugis itali segala mak nenek yang aku tak paham..kalau nak minta barang tu, aci main tunjuk-tunjuk je la..lagak diva abis..macam-macamla anak dara aku tuh...

okla..layanla gamba sara ni sampai muntah..huhu

suka abis mkn mee kari..


hobi bila bosan..masuk bakul sampah.


nak ikut jejak mama..jadi penyanyi 'soprano'


bila tny mana mulut..terus tarik muncung 14!

lastly..

si manis 18bulan..
suke sangat wat aksi 'keras' camtu.

*sukati aku la kan nak tepek gamba anak aku melambak-lambak dlm blog ni..kate blog mak budak.hahaha*

syukran, misi perjuanganku masih diteruskan..genap 18month..target another 6month..i can do it!!! chaiyok!!!!

8 comments:

Marsha~ said...

pergghhh... tang moncong yg tak tahan tu... mahal woooooooo

Fid said...

dah besar! jadi anak yg baik hati yaaa

ibu_umairah said...

comeiii pakai baju kurung!!!!!

Elyn said...

itu moncong mama die ajar ek?? ekekekek

Elyn said...

itu moncong mama die ajar ek?? ekekekek

lin muhamad said...

marsha,
haha..skrg mmg fav dia buat cmtu.huhu..

kak fid,
tq.mudah2an sara jadi budak baik.

ibu umairah,
pakai baju kurung baru nmpk cm girl.huhu

elyn,
hahaha..mana tau?memang mama dia yg ajo tu.hehehehe...

MeL MikaiL said...

wah macam2 facial expession sara buat ye..comelss! kejap je bdk2 ni da besar kn lin?

lin muhamad said...

mel,
itula..rasa cepatnya masa berlalu.tak sedar,dh bsar pn sara..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...