Monday, February 8, 2010

jemput minum strawberry milkshake

last weekend, tetiba mood rajin datang....terus selongkar fridge..teringin nk wt strawberry milkshake..lagipun alang-alang nk abiskan stok strawberry yang kami beli kat CH aritu..

tau tak, strawberry tu still fresh padahal dah 6hari beli..berbeza dengan 1 lagi pack tu yg kami beli kat kea farm..that one baru je 2ari beli dah lembik....tipula cino tu..huhu


btw, ni dia strawberry milkshake hasil air tangan aku...hehehe..special made for dear husband..
boleh tak, husband aku buat muka pelik bila aku hulur gelas tu kat dia?siap tanya..'arini ari sabtu kan? bukan ari khamis?'

loh...kok, ape kena mengena strawberry milkshake dengan ari khamis???huhu...korang tafsirkan sendirila...


ni resipi nya...

bahan-bahan:
7 biji buah strawberry
1 kotak susu segar dutchlady
2sudu besar gula
ais krim soda/ais krim(ni kalau ada..aku tak campur sebab takde..)


cara-cara:
1. basuh buah dan potong 2belah.
2. campur semua bahan-bahan atas dalam blender.
3. blend..
4. siap..ley campur ais kalau nak...


selamat mencuba!!!!

5 comments:

mariaariffbaby said...

thnks for sharing the recipe!

eeeoowww..ur hubby really love thursday!
:P

nieda said...

sedapnya...thank for the resepi..kenapa dgn thursday ye?mcm pelik jer bunyinya..kwang kwang kwang

lin muhamad said...

mariaariffbaby,
hehhe...ada2la awak ni..kui3x

nieda,
hahaha awak ni macam2la..

iem said...

wah cam sedap je,leh cuba gak nii..thanks for sharing the recipe

Farah said...

waaah nak buat jugakla!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...