Friday, February 19, 2010

kenapa perlu ada P.H.D?

last 2 days..someone YM aku..dia nak order item dari salesblog aku.
aku pun mestilah layan sebaiknya..nama pun customer,takkan aku nak sombong pulak.
tapi aku tegamam dengan pertanyaan dia selepas tu....lebih kepada peribadi dan nak korek cerita aku..i dont know what her real intention?
adakah memang dia betul-betul nak beli barang tu?
atau sekadar PENYAMARAN untuk menganggu-gugat bisnes aku?
and at last..dia tak beli pun (sememangnya aku dah agak pun..)

aku tak ganggu bisnes orang tu pun
aku tak ganggu idup orang tu pun
aku berbisnes ni pun as my part time job.
kalau ada customer order, aku layan
kalau tak, aku tak kan terhegeh-hegeh letak promosi iklan dalam shoutbox blogger lain sebab aku tau tak semua blogger suka.(lagipun, aku sendiri kurang senang bila ada yang letak iklan dalam shoutbox aku..banyak sgt kadang tu naik semak biji mata ni.)

tapi aku tak paham
kenapa perlu ada PHD?
adakah dengan kehadiran aku yang sebesar kuman dalam alam cyber ni sebagai salesblogger menggugat online shop dia?
walhal, aku tengok loyal customer dia lebih dari 2++. (even dia tak kasi salesblog dia,aku boleh track saleshop dia..aku kan pakar IT..even silent reader blog ni pn aku boleh jejak korang.apalah sangat setakat nak menyamar jadi pembeli tu..)
sedangkan onlineshop aku? tak sampai 50orang. customer yang beli barang pn skrg ni takla semeriah dulu..then, kenapa perlu 'busuk hati?'
rezeki tu semua datang dari Allah...setiap orang ada rezeki masing-masing
so kita tak perlu risau dan dengki sesama sendiri..
yang paling aku sedih tu..orang tu dr kalangan bangsa aku sendiri...hm..cuba jadi bangsa satu lagi tu..support lagi bisnes sesama diorg.takde pun nak dengki iri hati ni..macam mane bisnes nak maju kalau ada phd?

*aku tak suka campur hal orang, so tolong jangan 'menggesel' dekat aku. jangan sampai kain sendiri koyak pun tak sedar, ok. got it?*

*P.H.D - Perasaan Hasad Dengki*

8 comments:

Fid said...

sbb u kuman la dia marah kuman kan bleh bunuh dia ahhahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jgn la dengki
majukan diri dan bantu la bangsa seagama...

maybe dia jual mahal org komplen kot

psttt..sapa dia?

Elyn said...

huhuhu bisnes lam tenet pun mau PHD!!! jgn amik port mende2 ni lin. asal u tak kacau orang dah la....

ezan said...

susah la mana2 je ada org yang dengki ni.. xpaham ok... xpe lin.. banyak2 kan bersabar.. insyaAllah Allah murahkan rezeki u lagi ada la... :)

lia said...

ko bkn kuman la kalau mcm2 psl dia boleh kenai salesblog ko...

wat derk jer weh...

Hanz said...

ish, ish..ada jer PHD tak bersarjana ni yerk..sabor jelah Lin...

MeL MikaiL said...

wah siapakah PHD ituuu? lin, bolelah i hire u investigate anon yg PHD ngan i neh hehe..

lin muhamad said...

kak fid,
hehehe...oo kuman pn bahaya gak kan.membunuh dalam diam.kui3x..
erk nk link tu silala email saya. baju dia cantik2 lagi dr koleksi saya.wtper nk jeles.patutnya sya
yg lagi jeles sbb stok dia lagi hebat dr sya.kui3x...tapi sya tak suka nk jeles2..itu rezeki masing2

elyn,
tu la elyn..i tak amik port sgt.cuma tak sangka la ada gak org perangai cmtu sampai sanggup nyamar.

ezan,
alhamdulillah..sya aminkan doa awak tu.hehe

lia,
waaa hebat sgt ke..fames sgt ke aku ni..kui3x..

hanz,
tq hanz..i mls gak nk amik port psl ni.

mel,
haha u nk i investigate ape mel?insyaallah boleh try..manatau dpt tau sape lak pendegki u tu.hehe

Farah said...

erkk siap menyamar jadi pembeli tu hahaha..apelaa tu pon nak dengki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...