Monday, February 22, 2010

Mari mengenal haiwan

memang aku dah lama sangat berhajat nak bawa sara gi zoo. nak kenalkan dia ngan animal. selama ni dia tengok dalam buku ngan tv jek..so this time kita tunjuk real punye. so, masa balik perak aritu.last minute malam tu aku ajak husband datang sini. and kebetulan 2anak buah aku pun join balik kampung. betambah seronokla sara sebab ada 'geng'.huhu..

so..here some photo's masa we all jalan-jalan taman mergastua sultan idris shah taiping time balik kampung aritu.... ada sape tau tak kat mana taman ni?



hehehe...aku rasa mesti ramai taktau kan?but if aku sebut 'zoo taiping' surely u all akan sebut..'ooooo'...hahaha)

kera/monyet? (aku pun tak pasti..) jinak sangat..but carefull..jgn pegang any foods stuff dkt dia..nanti dia akan terkam korang.hahaha...time ni dia tgh selongkar tong sampah.huhu


sara takut ngan anak monkey (kot?) ni..hehe..sorry, aku tak ingat.haha


belakang tu i think ungka putih or hm..tak ingatlah.hehe

kenalkan..cimpanzi.hehe


there...elephant..mulut sara tu tenganga sbb sebut 'aum'..(again..dia confuse bunyi tiger dengan animal lain..hehe)

more photos, sila ke facebook aku.hehe

4 comments:

azzamoro said...

teringin nak bawak airyll pi zoo.. zoo taiping ni pernah skali je pi masa before kahwin dulu. hope ade chance boleh bawak airyll.

mummy_adam said...

wah best nye.. i pun lama dh berhajat nk bwk adam p zoo, tp x berkesempatan lg :(

Elyn said...

aduh tgk u lin pi zoo ni mmg we all dh plan nk pi zoo negara. memandang kan cuaca melampau panas hasrat tu kene hold dulu!!

lin muhamad said...

azza,
bawala airyll gi zoo..budak2 ni suka.aku nak bwk sara gi aquaria pula nanti.

ena,
cuti 3ari weekend ni bwkla adam gi tengok animal :)

elyn,
hehehe....kitorg pun aritu tahan kan aje.nasib baik gi petang.cuaca lak mendung je kat taiping bila petang..pokok pun banyak..so kurangla sikit panas tu.ehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...