Thursday, March 25, 2010

19month

sejak dah menginjak ke satu bulan tua ni, macam-macam peel pulak anak dara aku tu..ada masa tu memang boleh buat ilang sabarla jugak..tantrums pun makin menjadi..teringat masa dia dalam pantang dulu..senyap je..tak cranky..nangis pun kalau lapar+popo..tapi sekarang ni..lebih kepada nangis mengada..nakkan lebih perhatian…

  • dah pandai cakap ‘naceh’ means ‘terima kasih’
    • DSC06594

      da macam aksi ‘minah rappers’ gayanya..

  • dah pandai panggil ‘tatak’ means ‘kakak’
    • DSC06631

      gigi pun dah makin banyak..jari aku selalu jadik mangsa gigitan dia time nk gosok gigi.

  • da pandai sebut ‘nacik’ means ‘nasi’
    • DSC06603

      bila pakai kaftan ni, dah macam ‘big sister’

  • suka tengok iklan..esp iklan susu fernleaf..siap gayakan tangan lagi ikut gaya adik fernleaf yg nyanyi lagu tu la…
    • DSC06455

      she can eat the whole apple..huhu

  • suka sangat peluk kitorang kuat-kuat..pastu cium sampai penyek idung tu kat muka kitorang ni.
    • DSC06567

      time ni nampakla ‘baiknya’ dia..

  • kalau nak susu tu, spontan je dimuncungkan mulut..bunyiknye ‘ucu' je keluar..hehe
  • cepat sangat mengajuk tingkahlaku orang..bahaya ni.karang dia tiru yang bukan-bukan.huhu
    • DSC06506

      aksi ni dia yang nak naik camtu.taktau mane dia dpt idea nak duduk atas palang tu instead duduk atas seat yang disediakan..

  • da pandai bukak pampers! selalu sangat tengok pampers sara lekang pelekat belah kiri..bila tny teacher, diorang cakap sara yang tanggalkan sendiri. teacher tak ckp pun aku tau..sebab sara suka sgt kopek pelekat belah kiri tuh..huhu
  • suka main pakai kasut..tau tak, dia suka sgt pakai home slipper aku kat umah..sana sini disarungnye selipar tu..nanti mama belikan satu utk sara ye.hehe
    • DSC06574

      tengok..selipar aku yang kt luar umah ni pun dia nak gak taram.sape ajar pakai kasut 2 lapis ni sara?haish…

    hm..buat masa ni, itu je la yang aku ingat..later ada lagi aku sambung tulis..


    sambungan:

    alhamdulillah..last checkup, berat sara naik 9kg. :) next month nurse cakap kena datang lagi ambik ubat cacing..nampak perut sara agak moncit..so suspect ada cacing kot... huhu..

7 comments:

~adeQ~ said...

awak, bagi makan epal tu elok buang kulit dia sebab ada lapisan wax tu yang tak bagus utk kita....sara jangan nakal2 yer!

lin muhamad said...

fid,
yup..sya mmg kopek.yg dlm gambar tu epal sya punya sebenarnya..eksyen je dlm gambar tu.sya kasik dia gigit part sya gigit dulu.hehehe..thanks for your concern :)

azzamoro said...

dah pandai bukak pampers sednri. kene cepat potty training ni. hehe..

kalau dah pandai bukak dua dua pelekat abeh aa.. hehe

mummy_adam said...

adam suka buka dua2 pelekat pastu lekat kan balik.. abis senget2 pampers nyer..

isabelle said...

pandainye sara!
nak kiss mummy tu, jgn tenyeh kuat2 sgt, kang penyet idung tu.

adam ada gak penyakit suka buka diaper dulu. tapi asyik kena larang dgn i. haihh...bila nak potty train kalo camnie?

ibu_arifa said...

terkejut + sukanyer tgk sara mkn epal tu..bagusnyer dia tak memilih bab2 mkn ni..alhamdulillah lah kan.

bab buka pempers tu agak geram sikit, pantang dia 'free' seluar kejap jer..abis dia tanggal kan pempers/cd tuh.

lin muhamad said...

azza,
tu la..smlm teacher dia ckp kencing dia bocor..rupanya diorg tak prsn anak aku bukak pampers..
dahla pakai romper..butng kt bwh tu pun dia ley bukak dh..adeh..

ena,
haha...okla tu pandai gak dia gi lekat2 balik.hehehe

isabelle,
hem...dah sesuai ke potty train?tapi dia nk ckp dia nak tencing pun takreti lagi ni.hehehe

ibuarifa,
alhamdulillah..sara ni sumbat ape pun telan je.hehe...klu time lapar, ape pun dia sebat.
haha dalila pun sama ke suka bukak pampers?nakal kan diorg ni?kekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...