Friday, March 19, 2010

baked tuna

susah juga jadi housewife ni..
penahla mil merungut..dia cakap kadang tu tak ada idea nak masak apa
semua orang kat rumah tak tau nak makan apa dah..
so adakala tu mil masak je la simple2..

betul kata mil..
lately aku pun rasa macam tu
tak tau nak makan dan masak apa dah..(padahal weekend je aku sempat nak masak skrg ni)
bila buntu tu, aku mula la search new recipe kat internet (berguna tau kalau kat rumah ada internet hehehe...so meh aku tolong register streamyx untuk korang ye..)

ye..aku memang akan onkan lappy then tengok resipi sambil berlari ulang alik ruang tamu ke dapur..hahahaha..aku tau masak bihun goreng singapore pun dari internetla..orang lain mungkin beruntung boleh belajar memasak dari mak memasing..tapi aku nak belajar dengan sape? mak aku dah pergi masa aku kat sek asrama lagi..so jgn salahkan aku la kalau bab masuk dapur ni aku tak berapa arif (haha..alasan!) harap bertanya ngan akak aku ngan pakcik google je la..nape tak tny mil? hehehe...aku segan+malu.

dah cukup-cukupla merepek..ni ha menu terbaru yang aku cuba..asyik breakfast tekak melayu je..so ari ahad lepas aku buatkan breakfast western food..husband yang baru blk kerja shift malam tersengih lebar..hehehe..

mushroom soup (soup terlajak air..)+tuna chuncky+brocoli



mashed potato+butter+fresh milk



before...


after...

baked tuna+mini sosej+fries

untuk resipi, sila ke blog nannie. cuma nama resipi je lain..aku tukar sebab aku tak de caserolle..hehe

aku puas ati sebab sara makan banyak tuna tu..next time boleh try lagi sebab 1st time buat aritu terlebih air..huhu..tu yg nampak cam cair jek..

*selamat mencuba ye weekend ni puan-puan*

6 comments:

mummy_adam said...

besh nyer.. thanks for sharing :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sedap jugak sekali sekala makan western.aku pun nak makan western la, jom bang pizza..hehehehe

azzamoro said...

aku pun jarnag tanyer mil. lagipun benda yg aku nak makan kdg dia macam tak pernah masak pun.

pernah aku tanyerkan.
- mak camner nak buat asam pedas?
dia jawab - ala.. pakai perencah asam pedas maggie je.

ok..lepas tu aku tak pernah tanyer ape lagi dah...keke

Elyn said...

lin i dtg umah u nnt hidang ni ek heheheeh

mumyShaneQeisha said...

terornya lin buat western food ya.nampak sedap tu

mariaariffbaby said...

nyummy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...