Friday, March 26, 2010

banyak perkara yang perlu sara belajar

DSC06558


mimpi ape agaknya si kecil ni ye…

ada masa tu, aku nak je selami apa yang bermain dalam minda sara.petang semalam dia mengaruk as usual la kan.nak lagi kitorang ber2 je kat rumah.mengekor je la mama nye ke mana saja..sara sekarang pantang tengok ‘b’ aku terdedah.asal tebukak je, terus dia nak nganga mulut..kalau tak, dia siap selak baju lagi.nasib baik kitorang je ada kat rumah.

smlm time aku panaskan lauk kat dapur, dia mula la tak keruan sebab seharian gian tak dapat ‘nenen’. pastu aku pujukla, ‘kiss mama dulu kalau nak nenen’. sara buat tak tau je. aku dah sedihla ni. tengok sara bolayan je. tapi sambil tu dia merengek. aku ajak baring. dia paham sangatla kalau aku ajak baring tu. jap lagi dapatla habuan nenen tu. tapi sebelum tu aku minta dia kiss aku lagi. tak sangka lak aku. dia bangun balik pastu peluk aku kuat-kuat then terus kiss aku lama-lama. pastu sambung baring balik.hehehehehehe. aku saja nak test angin dia lagi. ‘sara, sebelum tu kita baca doa dulu’..’allahumma bariklana…’ sampai habis baca doa tu then dia amin sapu tangan kat muka. pastu ape lagi…dia ngapla terus.hehehehe.

alhamdulillah, sara masih mendengar kata aku (kiss aku+ baca doa) sebelum aku kasik nenen. cuma dia tak pandai lagi nak cakap ‘naceh’ (terima kasih) pas nenen. takpe..lama-lama pandaila tuh.lagipun budak sebaya sara ni cepat belajar. cepat pickup. macam semalam, aku suruh dia tanggal kasut. terus dia duduk then berusaha nak cabut kasut tu. cuma sebab strap kat belakang kaki dia tu agak ketat, so after 3kali mencuba tak berjaya juga so aku ajarla cara-cara nak tanggal kasut tu..siap bukak shoe cabinet lagi nk simpan kasut dia tuh..tak lama lagi pandaila dia tu.hehehe.

then, pagi tadi aku saje la ajar dia main tepuk tampar (ala lagu..sep..sep..sep..tom..tom..tom..tom apa tombak?….bla bla bla) dia suka betul…excited main tepuk tampar gitu. cepat lak tu pickup. hehehehe.
hm....kalau ada kesempatan this weekend nk wat aktiviti yang macam azza buat tuh..macam seronok je..tapi kena tengok gakla mood sara..

6 comments:

azzamoro said...

anak aku pun tak pandai cakap terima kasih weh. tapi takpela perlahan2.

tapi part yang peluk & kiss tu memang best la...

rase indahnyer...kan?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

pandainya sara..dah besar kan anak2 kita..jap jer masa berlalu.

nuha pelik sket.dia bagi kat orang barang, dia yang ckp terima kasih.sama2.hahaha.aku nak jawab aper ni?

nuha berdoa time lepas solat jer.huhuhu

mummy_adam said...

selalu gak ajar adam ckp terima kasih tp dia bolayan jer.. kurang asam betul.. tp kalau ikut kita membebel pandai plak..

rasa nk geget2 mulut dia yg comel tu..

lia said...

aku baru post n3 pasal Amsyar ckp nenen aku sedap ;p

Elyn said...

wafiq masih lai tak reti ckp maceh.... penat ajau la. takpe maybe take time hehhehe

lin muhamad said...

azza,
tu la....suka sgt bila dia tetiba cium dan peluk kita kuat2..sukenye...ngan mak ayah dia je buat cmtu.
ngan org lain,klu suruh kiss dia kasik pipi dia soh org kiss dia.hehe

eliss,
tula..tau2 dh besaq anak dara kita..wahahaha..ko jwb english la (thank you) tengok dia paham idak.kekekeke
sara klu bedoa pas solat tu style lain..tangan bukak 2...pastu jari tu tekuit2 ikut style papa dia bedoa.haha

ena,
hahaa..oo loyer buruk ye adam ni..aunty pun rasa nk geget je tengok mulut dia dlm gambo.hehe..sure cm bertih goreng kan?

lia,
haahahaha..yeke..wah pandai amsyar.sara tak pandai ckp sedap..dia takat masukkan jari dlm mulut je if kitorg cakap sedap.
(konon maksud dia..sedap mama sehingga menjilat jari )

elyn,
elyn try ar speaking lak..tq.hehehe..sara klu kita ckp tq dia bolayan gak.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...