Tuesday, March 9, 2010

Hadiah untuk Sara

aku tak pernah pegi mydear warehouse sale..masa preggy dulu dah plan nk pegi, tapi boleh tak kami sesat??padahal bukannya jauh dah dengan bandar kinrara masa tuh..huhu..so last week, after pegi perjumpaan dengan teacher sara, kami terus ke puchong.

nah aku tepek map lagi..confirm takkan sesat punye..

ingatkan tak ramai orang..rupanya..huhu...boleh tahan. but still aku rasa terkawal compared aku pegi pureen warehouse sale. (aku jarang pegi warehouse sale..ni baru kali ke-2 aku pegi..tak suka sbb crowded sangat.huhu)

since kami dah janji nak belikan sara something (bukan sebab prestasi taska dia tu..itu secara kebetulan je pun), so kami tak nak tangguh2 lagi..

pada aku berbaloi la kot..sebab banyak jugala beza harga compared to beli kat jusco(murah dalam RM30-RM40) cmtu la..). lagipun jenama mydear memang ada kat jusco kan..

menjerit-jerit minah ni tak nak turun dari motor tuh..

mula-mula ingat nak angkat motor ni, tapi tak jadi..sebab sara tak reti nak pijak suis kat motor tuh..kalau tak pijak, mane nak begerak motor tu..tak larat la pulak kami nak tolak.hahaha

so bila dah puas timbang kati, kami beli je beskal, minitruck dengan meja study(konon-konon nak kasi semangat kat dia la untuk study..ceh!)

beskal untuk sara..


meja study untuk sara


mini truck..(apesal aku bekenan design cmni eh?)

end up balik rumah, jadik meja makan sara..okla tu dari tersadai je kat tepi tak diguna..hahaha

berselera mek ni makan nasi bila ada meja dan kusi baru ni (haha..boleh terima ke alasan tu?)


macam-macam lock ada...sebut je..lock-up je takde.hahaha


kalau aku datang masa preggy sara dulu, sure aku meroyan.haha


boleh husband aku bekenan dengan rumah ni..ni anak ke bapak yg nk main?


macam-macam keta ada..keta itik?keta sorong apek jek takde.


ikut hati nak je beli satu...murah je..30rgt jek potty trainer nih..tapi takpela..next timela..lambat lagi kan nk potty train sara.


carseat banyak dah kena rembat..


stroller pun dah besepah sebab mak bapak ramai kerumun kat sini.

toy section..macam-macam mainanlah..


husband aku tengah q nak ambik barang..punyele lama.


bedding area...sape yang nak cari stok untuk anak yang nak lahir nanti, pegila..tak rugi.

oh ye...kalau yang frust tak dapat nak pegi last week, jangan risau..warehouse sale ni still ada lagi..sampai 14 MAC ni..so, ajakla husband memasing pegi ye..gerenti puas hati!

9 comments:

SUHAIDA SUPALIO said...

KAK..TEMPAT NI KAT MANE YER

isabelle said...

wahhh..bestnya.
i wonder how much is the house yg ur hubs suka tu. hmm sempat tak weekend ni nak gi ekkk?

azzamoro said...

wah best aa. aku nak pi la...

ibu_arifa said...

saya xpernah lg p warehouse cam ni.. kalo lah ada ki png..sure saya nk p punya..tgk dlm pic sini pun dah rambang mata..tu yg best tu..

Elyn said...

i tgh nk cr slide utk wafiq. murah tak lin??

lin muhamad said...

su,
warehousesale ni kat puchong..pegila. :)

isabelle,
sempat lagik..pegi awal2 yek..tak ramai org sgt..i think around 4++

azza,
jgn lupe pegi ye esok.hehe

ibu arifa,
akak pun rambang mate dik..huhuhu

elyn,
hm..taktau nk kate murahla..sbb i pun taktau range price brp..tapi tak silap dlm 4++ aritu.

lia said...

dekat sgt umah baru aku nnt dgn tmpt ni ;p jalan kaki, xsampai 3minit pon...

Farah said...

alaa memang tak sempat la nak terjah tmpt ni..weekend ni bz ngan kenduri..penah pergi dulu..beli buaian bermotor untk afif..memang murah sgt compare tmpt lain.

mummy_adam said...

wah, nak p lah weekend nie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...