Wednesday, March 31, 2010

main masak-masak

last week, kakak aku bertandang ke rumah kami. si sara yang nyenyak tidur boleh pulak melompat bangun bila dengar je suara nyaring sepupu dia menjerit bagi salam...

dari mengantuk tu terus cerah bijik mata..sakan betul main. kalau ada 2 anak buah aku ni kat rumah aku, shazwan dan shasha memang riuhla rumah macam pasar. sara pula sakanla bila dapat kawan. tak tau penat. nak main je..

tengok la, sampai dibulinya abang shazwan tu..tolak kereta dia.hehehe

ni paling aku tak sangka..boleh pulak si shazwan ni ajak si sara ni main masak-masak. bolehla ye..abang pun nak jadi chef 'wan' gak.hehehe..

adeh..akak aku pun turut terjebak dipaksa minum air si sara ni..layankan je la kak an..hehehe

taktaula menda yang diorang masak..memacam hal. teringat masa aku kecik2 dulu. boleh kata ni la antara favorite permainan aku. aku mesti jadik bapak, anak sedara aku lagi sorang jadik mak.hahah tebalik. padahal dia lelaki..suppose dia la jadi bapak.kihkihkih...

ohye...3ari sebelum tu si sara ni main masak-masak sengsorang dia kat dapur. ye la..aku ngah masak, so aku ajakla dia main sama kat dapur. kang dia kacau aku sampai sudah tak siap keje aku. konon nak kasi real, aku letak la kismis dalam 4biji dalam periuk kecik dia tuh. tapi, tak sempat masak dia ngap dulu.hehehe...

geleng kepala je la tengok peel sara..tapi kejap je dia main. pastu mula la melalak macam biasa.

11 comments:

SUHAIDA SUPALIO said...

comelnyer qaisara ni..makin comel dah dia..dl baring je mase su jage..hehe..

azzamoro said...

pandai ah main masak3. aku macam nak ajar anak aku buat aktiviti memasak lak. kekek

isabelle said...

hahaha..cute.. awal2 dia dah makan kismis tu.
lps ni kena letak mcm2 lagi la. roti ke, biskut ke. mesti sakan dia masak.

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

cutenye....miya bukan takat nak masak2..time makan, dia nak letak nasi & lauk dlm dia punye toys tu gak..so mama kena cuci pinggan & periuk adults, then cuci pinggan & periuk miya. kalo dia nak cuci sendiri takpe gak..

Elyn said...

lin, sara nak ade kawan dah ni ekekeke......

Lin said...

chomelnye!! tk sbr nk main masak2 ngn husna..jgn lps ni sara g dapur umah ko kumbah bawang sudah..wekekkeek

lia said...

ko letak byk skit kismis, lama skit dia leka main, makan so ley la ko masak aman damai...

mummy_adam said...

lama nyer xmain masak2.. rindu zaman kecik2 dolu..huuhuu

ibu_Arifa said...

hihihi..saya pun selalu jd tukang rasa tiap2 kali dalila memasak, kadang2 sampai tak ternganga kita nak merasa masakan dia tu..hihihi

lin muhamad said...

SU - sara dah besar pun su. makin banyak akal..ehe

azza - waaa...train airyl lama2 ley jadi chef.hehe..azza,ada set tu lagi kasitau aku brp RM.

isabelle - tu la.i kena beli stok bahan mentah sara banyak2 utk dia masak nanti.kekeke

elyn - amboi..ke situ pulak conclusionnye.haha

lin - adeh...tu sbb aku beli set masak utk dia ni lin.keja dia selongkar kabinet dapur pastu gigit plastik tepung sampai koyak.

lia - mslhnya dia ni lagi aku letak byk lagi laju dia mkn.sekali sumbat 5-6bijik.haha

ena - tau takpe..dulu2 masa kecik ni la my fav games.hehehe

ibuarifa - waaa..awak lagila join sekaki eh.jenuhla nak nganga mulut camtu.

lin muhamad said...

mama miya - waaa jenuh u.penat la kena basuh pinggan mangkuk dia sama.keke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...