Thursday, March 18, 2010

Makan-makan di Restoran Kampung Thai Ampang

Jumaat 3-4minggu sudah, kami bertiga kuar makan dengan abg dan akak aku..
kali ini pegi restoran kampung thai, ampang...sederet je dengan restoran intai-intai(kalau tak silap akula..)lupe daaa tapi opposite je ampang puteri specialist tu..kalini akak aku lak belanja..memandangkan keluar makan pun dah lewat (kul 10++ baru nak dinner..huhu) so kitorang decide makan menu ikut tekak memasing je la..takdela nk makan nasi berlauk dah lewat-lewat camtu kan..menu kelass kemain..semua english+siamese..so ni aku translate sesiap ke melayu la..(bila translate ke melayu, takdela special pun.haha)

akak aku order nasi goreng ikan masin..siap ada petai lagi..pergh..
gambar lupe snap..

ni menu abg aku..


beef udon mee (nama aku tak berapa igt sangat)


aku plak order bihun tomyam seafood..
gile bapak besar..tak abis aku makan sorang..
bekas tu besar standard size tomyam untuk 4orang makan tuh..

hubby aku plak order nasi tomyam seafood.(erk..betul kot namanya)

dia cakap sedap..gambar begetar..

tak lupa

si kecik ni nyelit sama..kecoh satu restoran
semua orang dia tegur
plak tu eksyen nak makan complete dengan fork and spoon bagai..
siap curik nasi kakak aku lagi..
owner restoran tu siap kasi gegula lagi

*overall, aku kasik 3bintang. makanan boleh tahan sedap..arga standard restoran la..bihun tomyam aku tu pun arga RM16++*

*schedule post ni..sebabnye skrg ni aku dlm meeting room sedang mengambil minit*

7 comments:

mummy_adam said...

i puasa nie.. dugaan.. dugaan..

Marsha~ said...

bestnye.... sejak ade qila ni, kalau makan luar mmg habis tunggang langgang semua pinggan yg ada... malu je.. huhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

terliur aku sama itu tomyam seafood.lepas kuar spital ni, tekak nak makan masam2 ajer.

isabelle said...

sempat lagi sambil2 amik minit tu...hehe

i kalo dah lapar, mesti dah burppp baru tingat nak amik gmbr utk blog.kuikui

lin muhamad said...

ena,
hehe..teliur ke?saba2..

marsha,
huhu samala kite.malula bwk sara mkn luar..besepah nasi tumpah ke lantai..

eliss,
waaa...ngidam2 ke?sihat dah ek?gi la ajak hsband pekena tomyam..

isabelle,
i tulis entry ni semalam..pastu schedule ke arini sebab dh tau..dr pagi sampai tghri dok dlm meeting room.huhu...
hahaha...ni kes lapa sgtla ni eh..sampai nk amik gambar pn lupe.kekeke

Anonymous said...

Good post and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thanks you as your information.

Elyn said...

lin ni kedai sederet dgn yongtaufu kan???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...