Monday, March 1, 2010

SATAY STATION AT KG PANDAN

Malam minggu lepas, kitorang JJCM ke satay station.

yg special kt sini cuma ada sate & mee rebus jer..
tp rasanya memang marvelous..hingga menjilat jari.
kalau orang luar nak datang cari kedai ni mmg tak perasan..
rekabentuk kedainya seperti rumah tradisional.
Tetamu boleh makan di dalam rumah dengan bersila dalam erti kata lain, seperti bersantai di rumah sendiri sambil menikmati sate & mee rebus..
Di halaman rumah ini, juga disediakan meja, kerusi dan gazebo..


harga makanannya pun not bad. secucuk sate cuma Rm0.60 jer.dagingnya lebih besar dan lembut dari sate Haji Samuri.tetapi rempahnya mmg terasa..memang berbaloi.
Mee rebus nya pun mengancam dgn harga sepinggan RM6.00. Agak mahal tapi berbaloi-baloi. makan semangkuk tak puas, mesti nak order lagi.hehe

kami makan berempat bersama abg aku(yg introduce tmpt & selaku pembayar bil). Qaisara jangan cakapla..3 cucuk habis di makannya..memang 'layan' mek ni ngn sate.

cuma yang tak best sikit tu, sate ni ada sedikit lemak ditengah-tengah sate.mungkin nak naikkan bau atau keluarkn minyak kot..itu yang beraroma sedap je..

by the way, air yang quite famous di sini, jus apple asam boi. try la..tak rugi! sedap! aku tengok ramai yang order air yang sama.

papehal pun mmg puas hati..utk lebih lanjut sila ke http://sataystation.com.so sesape yg kaki sate sila menjamu selera disini..memang highly recommended. aku kasi, 4bintang dr 5 bintang.

*malam tadi, husband aku tak habis-habis cakap teringin nak makan sate station lagi. dia mmg hantu sate ngan mee rebus.*

6 comments:

azzamoro said...

ok will try. aku kene makan puas2 before beranak neh. eheke

Elyn said...

i hantu sate!! kene carik tempat ni gak sebab sudah terliur hahaah

mummy_adam said...

i pun dah try.. mmg sedap tp mee rebus tu sikit sgt kan? n ada lemak kat tgh2 sate tu.. huhu

eRaY said...

yes, mmg sgt sedap satay kt satay station nie

cume i x try lagi mee rebus...hehehe harus di cube nie, menggiurkan

lin muhamad said...

azza,
gi mkn cepat2 kang kempunan lak.hehe

elyn,
pegila elyn...mmg rugila tak try.confirm puas ati.

ena,
tapi i suka lemak2 tu.hubby i yg tak suka.kui3x..

eray,
tryla mee rabus dia.mmg sedaplah..sikit tu yg tak puas sgt mkn.haha

MAMAFAWWAZ said...

nak try jugak....tak nak lepas pelunag..hehe. tima ksih bagi information pasal satay station ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...