Monday, April 19, 2010

@ 20 month

dalam tak sedar, cepatnye masa berlalu...arini sara genap berusia 20bulan 3hari...makin banyak keletah yang mencuit hati kami..dialah buah hati pengarang jantung kami...bila dia tidor, rasa sunyi sepi je...bila dia terjaga, riuhnya rumah macam pasar ikan..kekeke...tiap2 ari ada saje akal baru dia...meh tengok ape plak keletah budak kecik ni..
  • dia dah tau kat mana simpan kasut. bila nak keluar rumah/balik rumah mesti buka shoe cabinet then tanggal kasut pastu letak dalam tu sendiri tanpa disuruh. - so clever. :D

  • masih dalam percubaan menanggalkan kasut dengan cara menendang-nendang dengan harapan kasut tercabut sendiri..ada masa tanggal, ada masa tak. so mama la kena tolong.hehe

  • sudah expert menanggalkan pampers. penah sekali teacher tepaksa pakaikan baju kotor balik..semua baju spare kat taska dh abis..sebabnya, sara pandai buka button romper then pampers..so end up kebocoran berlaku...huhuhu.. - tak lama lagi kena potty train la ni..

  • suka sangat tolong mama sidai baju...angkat baju...lipat baju....pastu berkenan sangat dengan botol vanish..mesti itu yg dicarinya dulu.

rajinnya anak dara kami ni..
  • gosok gigi...oh,part paling menyeksakan...memang kena berperang setiap hari...

  • sad to say...but mama akui...mama tak mampu..hanya setakat ini kemampuan mama....sara dah pun mix-feeding fm...for now mama kasi dutch lady perisa coklat..instead of bagi susu kotak dutchlady tu, mama tukar ke susu tepung...but still di rumah sara masih menyusu dengan mama.. :D

  • last checkup semalam..hm..berat sara naik 0.2kg je..huhu....nurse kasi ubat cacing...kita tengok pas dia mkn ubat tu, harap2 selera nya makin bagus..dan berat sara lagi 2bulan naik..another 2month kena cek lagi..

  • dah pandai berkawan...kalau cousinnya,abg shazwan dan kakngah datang...memang dia takkan berlekang..sampai nak mandi pun nak dengan kakngah...melekat tak sudah...siap tumpang tidur atas riba abg shazwan lagi.. :D

aksi gila-gila anak buah...adeh...
sara pun dah 'pandai' tiru peace gaya abg shazwan...

  • sukaaaaaaaaaa menyanyi...ingat lagi entry ni? dapat teka tak sara nyanyi lagu ape???hehehe..dia nyanyi lagu ABC le.....hehehe

  • suka bejogettttttttttttttt......pantang ada lagu rancak kat tv, siap bejoget sakan depan tv tuh...
  • dah expert dalam menerima dan bertindak mengikut arahan..suruh buka tv, laju je ambik remote then tekan even tekan tu butang yg salah..kakaka
  • kaki mengamuk pun no.1 sekarang ni..dah pandai merajuk/membentak kalau apa yang dia nak tu tak dapat..duh...ni sikap yang mama tak gemar ni..
hm..ape lagi eh...hm...takpela..kalau ada lagi mama tulis lagi dalam entry yang lain2.. :D

7 comments:

isabelle said...

sara,
dtg le umah aunty. ada abg adam...

hehe (taktik busuk utk minta sara tlg aunty sidai baju)

Nazuha said...

kuat ngamuk? haa..sara nak dpt adik kot ;P salu budak kuat ngamuk dia tau nak dpt adik..hehe

MeL MikaiL said...

kuat ngamuk ye sara, sama je peel ngan mika hehe..happy 20months old sara cayang ;)

Elyn said...

ahaiii sara bile mau jumpe aunty ni???

mummy_adam said...

suka botol vanish ek.. dia suka warna pink kot lin.. hehe

bijak sara, dah pandai jemur baju ek.. meh dtg umah auntie tulun..hehe ;)

ibu_Arifa said...

sara..nk je bg dia kawan dgn dalila.. kalo dekat saya dah ajak jumpa dah..

happy 20 month yer sara sayang!

zasn said...

alalalalalooo...pndainye cuci baju...kenan lak auntie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...