Thursday, April 22, 2010

our new bundle of joy

presenting....




adik qaisara....ada rupa sara tak????
























erk!!!! sure korang tekujat...takde ribut taufan, tetiba aku terberanak plak..ape kes????
kekeke...rileks2...bukan aku yang beranak ye...ni anak buah baru aku...comey kan??? mulat abis muka dia...idung pesek ikut akak aku..kekeke...genap cucu ayah aku 30 orang semuanya....fuiiyoooo!!! bley wat 3 team bola la pasni..kekeke

baby shananana (nama lom decide..aku saje je letak nama ni sbb anak2 akak aku sume pangkal nama depan 'sha..') eceh..cam nama lagu amy masturak pulak..baby shananna selamat dilahirkan pada 20April jam 2.55ptg..dengan berat 3.3kg ketinggian 49cm(tak silap akuler...)

so malam kelmarin kami pun terjahla hospital ampang puteri. even papa sara tak berapa sihat,tapi sebab aku tak sabar sangat nk tengok anak buah baru so aku paksa gak dia gagahkan diri (s0ri ye bang...huhu)


sesi belah mulut baby shanana dengan air zamzam dan kurma..si sara pun tumpang sekaki..pakteh dia kata biar cepat sikit becakap..lahai, la ni pun mulut dia dah cam bertih jagung....esok dah boley cakap lagila...



alahai..fragile nye..mulanya aku agak kekok nak pegang dia sebab dh lama tak pegang newborn baby.... aekla..cam la lama sangat..baru je 20bulan..kekeke..

sara tu bukan ape tu..dia jeles tengok mama dia pegang baby...dia siap tepuk2 kaki baby lagi...pantang lepa!bahaya ni!!!!

la ni apa cerita ni??? budak ni lapaq ni..tetiba mata tu nampak balance nasi makteh dia tak abis..terus cakap 'nak'..so cik an yg baik ati ni rajinla melayan kerenah dia..kemain lagi..org dtg lawat baby, dia datang sini makan plak...hahaha

hem..camne eh esok klu ada adik, risau je sara ni lanyak adik dia..ganas gak dia ni tau..huhu



putih lak baby shanana dalam gambar ni...kat luar merah sikit...terlena pas kekenyangan...alhamdulillah, baby shanana dah pandai menghisap susu badan...mulanya nampak susah gakla. mulut dia tercari2 puting...aku pun tolongla akak aku..yela akak aku pun dah lama tak ada baby kecik..nak breastfeed pun jadi kekok..


hoh!!!sape lak ni???oo ni bukan ayah shanana..ni abg aku yang tak kawin lagi..tengok tu,pegang baby pun kekok.aku yg tolong letak kat tangan dia...tu la soh kawin tak mau..nak pegang baby pun tekial2...kekeke

dan aku??? tetiba rasa nak ada baby la...syyyyhhhhhhhhhh

7 comments:

AshAnas said...

haha, samela kite kak lin... tetibe rasa mcm nak baby... pdhal planning nk tunggu anas 2 thn... tgk blog kwn, pakat pregnant la plk skrg... huhu...
akak xpe, dh boleh dh tu, sara 4 bln je lg nk 2thn... shira ni, anas br nak masuk 11 bulan, huhu...

mummy_adam said...

wahahahaa.. i pun rasa nak baby lagi.. cute baby girl, merah2 kulit dia..rindu sgt bau baby..huhu

isabelle said...

u pun dah start rasa teringin ye?
kena start projek mega la :P

MeL MikaiL said...

ha'ah mcm sara lah lin. comelnya anak buah u! congrats to ur sister ;)

Elyn said...

teringat wafiq pernah pakai kain bedung kaler pink ni sebab kain kaler biru abih!! time tu mmg ramai baby dlm nursery. meriah hehehe

mariaariffbaby.com said...

:)
meh la kita pregnant reramai2..
tapi best kan bau baby

tuh la suprise gak bila u kata introduce our new famili member..ingatkan ur new daughter.
:P

zasn said...

haha! aku ni xthu la...bln ni xdtg lg priod...ank aku bru msuk 9blan...klu preggy...xthula cmne...sbb ritu aku caesar...bkn mtk...tp klu dh rezki...cmne nk tolak?
ni ank kak lah eh? yg no bpe ekk? 4 kn? normal ke lin? yg bg sara mkn tu kak an ker? awat cm ko? hihi...nnt aku kenenkn topek ngan sape2 ;p ngan andek xnk? ;p single lg minah tuh...kui3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...