Monday, April 12, 2010

say YES tu great skin!

last weekend, sesi terjah kaunter clinique @ sogo. hehe..ajakan mengejut dari cik abang..surprise!!!! kekeke.maybe sebab tak tahan kot mendengar rintihan dari sang isteri yang tak henti bertanya...'bang..bila nk gi beli clinique?' kekekeke...

akhirnyaa....beli gak set step 123 ni..memang dah berkurun lama stok abis seperti yang aku penah cite dalam entry ni..sementara tu, aku tukar pakai local brand..tapi sebabkan tensen tengok blackhead dah mula nak keluar balik kat idung ni, so decide pakai balik clinique.

cuma bezanya, this time aku tukar clarifying lotion no 1. sebabnya SA tu kata kulit aku kering. dan aku puas ati sebab kulit aku tak merah2 dan pedih lagi..dulu pakai no 2. tapi lepas pakai je kulit rasa pedih then mesti ada spot merah kat certain part kt muka ni..rasa mint alcohol pun kuat..tapi yang no 1 ni mild je..sesuai utk sensitive dry skin. as elyn inform dalam blog dia, aku mmg prefer pakai soap dari liquid cleanser tu..aku beli 3mini soap..ikut pengalaman aku dulu, 3 soap ni lasting 9month camtu lah.. memang jimat sesangat.

aku suka betul SA yang layan aku aritu - zizie (dia ni ya-a-aw sikit..tapi diorang nye layanan lagi better dari minah melayu tau...diorg ni tak sombong,tak kedek)..so zizie ni kasik 6 free gift. aku suka!yg paling aku suka..sebab dia kasik 2 tester cream idaman aku- moisture surge dengan all about eyes rich. tergoda baca testi kat clinique uk, all about eyes cream tu ley ilangkan eye bag.hehehe..moisture surge tu boley pakai under makeup atau as 5 minutes mask. baru pakai 2 ari, so taktaula kesan..tengokla lagi 1-2bulan..hehe.

and then, since aku tergoda dengan lipstick clinique yang kononnya ley lembapkan bibir..so, aku pun beli la satu. tapi zizie ni pandai sungguh membodek aku tau! dia cakap bibir aku dah rosakla..ye betul..aku mmg alami bibir pecah yang kritikal..sebab aku tau..aku malas minum air.huhuhu...then dia suggest beli lip treatment. arga huhu pejam mata je la! lagi mahal dr lipstick clinique. 2x ganda!!! pasni kena pakai lip treatment tu then baru pakai lipstick. nanti kite tengok eh, ada tak bibir aku ni cam kene suntik collagen..baca kt kotak tu pun memang slh satu kandungannya collagen.

dah tu aku bodekla lagi..aku dah beli byk brg ni..kasikla free gift lagi..then, dia kasikla beg besar ni..amboi ko perli akak ke zizie???

jadila..boleyla wat diaper beg sara..kekekeke.total damage aritu..RM516..tapi still worth it..dapat coupon sogo RM50. lepas lagi duit shopping kasut futsal cik abang. cuma tambah la sikit RM...hehehe

untuk yang pernah bertanya harga 123 step(cleanser, clarifying lotion, moisturizer) clinique tu kat aku..utk small size (RM243), size besar RM343. aku recommend beli size besar terus. lagi jimat! pastu bodekla SA tu..minta bebanyak sample k.

ni utk rekod akan datang utk aku refer..boleyla korang nak refer as guideline.
3mini soap bar -RM78
clarifying lotion - RM115 (400ml)
dramatical different moisturizing lotion- RM150 (125ml)
lip treatment - RM110
long last lipstick - RM63
all about eyes rich - RM130 (15ml)
moisture surge - RM160 (50ml)

ape tunggu lagi..balik karang kasikla hint kat cik abang memasing eh. :)

berkat racunan aku dulu dalam entry ni, wajah mummy vouge - elyn dah glowing...tapi bila la kita akan ketemu ye? adik u cun la..sure u lagi double cun dari dia eh. :)

6 comments:

mummy_adam said...

lin, boley hilangkan freckle x? masalah freckle i nie blm ada solution lah..huhu :(

Elyn said...

ahaks dh beli pun!!! i sabtu aritu lepak kat clinique lot10 siap ber facial. hehehe

lin muhamad said...

ena,
nanti i search info psl tu.then i let u know eh.. :)

elyn,
tu la..baru je sms u minta cekkan rega..ptg tu hsband dh ajak gi.hehe...waaa u siap berfacial.best nye!!!

isabelle said...

adoiyaii..tadi mak dah 'ter'beli swimsuit tak pasal2.
kalo nak p beli clinique ni pulak, alamatnya garu kepala la bulan dpn.hehe

nilza eeriaz said...

isabelle,
jangan garu kepala sendiri..biar hsband garu kepala dia.kekeke

Farah said...

uhuk ingat nak rembat jugak kalau dapat bonus huhu..ni bonus pon takdek..takpela kumpul pelan ngan duit gaji nanti hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...