Friday, April 16, 2010

woi malaun yang mengaku 'educated muslim'

pagi-pagi dah ada yang bikin hati aku panasssssssss!!!!!

aku buang artikel tadi tu sebab ada malaun yang mengaku dia 'educated muslim' bagi komen 'baik punye'..eh klu ko betul2 educated, ko bagila link blog ko ke email ko ke nama ko ke..pengecutla......macam bagus ja!!!!

even ko kata minum air holy water tu aku tak boleh murtad..tapi pk sendirila..ko tak alami apa yg aku alami time tu. uncle X tu byk sangat bercerita isi kitab bible dia tu. pk sendirila weh!!! pesal plak jumpa kali petama nk cerita panjang psl benda dia tu.then aku call phone number, check website company tu langsung tak wujud! pejadahnye lagi!!!dah tentu uncle tu tgh in mission nak mencari mangsa! bongokla ko ni!!!!

pale hotak ko la labu!!!!

ni ha aku tepek komen malaun 'educated muslim'

"LOL, this is somewhat hilarious in a way. Conversion through the use of holy water? This is new

I've even heard the old ulama's used to say if u drink holy water, you'll learn to speak english.

Goodness sake, the holy water is just a symbolic thing. You don't drink it and go, "HALLELUJAH". You'll say hallelujah when you WANT to.

If your faith can be changed just by drinking this symbolic thing, then it is YOUR faith that is weak. This water is just a physical thing and NOT spiritual.

Clearly you have been misguided.

I suggest you close-minded people to do your research first before causing an uproar. Us being Muslim doesn't mean we can't get to know the religion of others.

I think this is why we Muslims, who practices Islam, a religion of peace, is capable of bombing the churches.

If you're strong in your faith then why do you have to fear? That drinking this water can make you say "I love Jesus" ? Please, you people are making us Muslims sound uneducated."

pasni sure ramai yang pakat pi try minum air holy kat gereja eh. ye la sure pas minum tu kita semua ley SPEAK ENGLISH FLUENTLY macam malaun ni.

10 comments:

LynnLyana said...

malaun tuh terase kunun2 dia educated la tuh..! kepale hotak! dh le kite tk kenal org tuh..alih2 bile borak2 ckp psl bible..compare islam n kristian...bible n al-quran..tetibe offer air???? klu org yg tk kenal kite, tk psl2 offer air tkken lee nk amik???!!!! nak2 tk psl2 bwk 1 beg air mineral..?? tk ke pelik tuh????

bukankah tolak air yg dioffer dr org yg tk kite kenal tuh adalah salah satu ikhtiar utk kite menjaga akidah kite?????????!!

al budusi betul la malaun ni!klu ko pk ko educated...ko silap le malaun!! ko yg pk pendek sbenarnye!!

eiNa said...

atleast u just protect ur self kan? tak kan senang2 je orang offer air nak amik, orang bagi choclate nak amik.. hurmm die tak kena batangidung dia thts why dia leh comment cenggitu kut..

areyoy said...

adik beradik ZI malaun ni.Sengal.

MeL MikaiL said...

ape kes ni lin?

areyoy said...

adik beradik ZI malaun ni.Sengal.

Mrs. Eeza Herman said...

zaman skg nie, kdg2 nama jer org melayu, beragamakan islam, tapi hakikatnya tu semua sekadar atas buku..bukan dalam ati sebab da diturunkan dari keturunan dulu2..
mcm2 cara dorg ni nak pesongkan akidah kita...

isabelle said...

sabar, lin..
kdg2 mmg ada moron yg ketandusan attention mcm ni.
xpsl2 tinggal komen ntahapahapa kat blog org.
pathetic!

mariaariffbaby.com said...

really hate people yang terasa diri maha pandai tapi sebenarnya bodoh yang amat...like this guy!

Farah said...

erk yang bercakap tu macam pandai sgt nampaknye..awak dah rase ke air tu?

better kite ni berhati2..dari berani sgt kang jadi lain plak.

Elyn said...

bengong apasal pulak die nk komen camni??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...