Tuesday, May 25, 2010

aku yang selfish...

semalam cik abg call. nada suara sedih. apsal lak ni? biasa kalau call tu mesti keja nk ngusik je..
rupanya, ayah mertua nak kena operation arini. so, dia plan nak balik johor mlm tadi juga.

reaksi aku? hm...mula cam okla..takpela balikla..tapi tahla. kat mulut je kata, 'pegila balik'. tapi dalam hati ni..'tak balik tak boleh ke?angah kan dah abis bentang tesis, soh angahla jenguk ayah..'setakat cakap dalam hatila..kat luar tak terluah...

selfish eh? kejam eh aku? ye la..cakapla ape korang nk cakap. tapi ye la kalau aku halang dia balik, mmg kejamla aku kan? lagi2 husband aku anak sulung. dan mil aku memang sangatla bergantung harap kat dia.

aku bukan tak kasi dia balik. tapi tah la rasa lain. sebab ni petama kali dia pergi jauh lepas kami kawin. aritu dia outstation kt perak pun angkut sara dengan aku. ni balik atas emergency camni, sure la dia balik sorang. balik pulak naik bas. aku plak memang takkan rasa dapat pelepasan la sebab lusa ada user testing.

"abis yang dia selalu keje shift tu ok je ko tinggal ber2 ngan sara"...eh tu tak kirala! sebab dia masih lagi within territory. ini dah melangkau ke johor tu la kak! "eleh..org lain laki outstation oversea, tak heran pun." erk..itu diorg, tapi aku tak boleh eh...

sebenarnya nak cakap camni...'kalau ayang tinggalkan abang untuk balik kampung takpe..tapi kalau ayang yang kena tinggal sebab abg balik kampung, tu tak boleh.huhu...'

dan malam tadi, tinggalla kami 2beranak + seorang teman. aku ajak kwn tido rumah wat teman berbual..ada gak kwn borak mlm tadi sambil lipat kain yg menimbun..kalau tak mau psycho aku!

7 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pernah jugak sekali my hubby pegi o.station kat jb dah laa masa tu br lepas seminggu balik umah lepas pantang.ngan anak kecik.aku pun spesis yg tak leh jauh ngan laki gak..hiks..

Marsha~ said...

alaaa... dia gi jenguk abah dia... mmg dah kewajipan dia.. jgnle sedih2.. tak baik tau sedih2 nanti anak pun sedih.. heheheh

azzamoro said...

takpela lin, berkorban sekali sekala. Heheh.. nasib ade sara jadik teman.

mummy_adam said...

betul tu.. xpe, sekali sekala jer lagipun kewajipan dia tu.. anak yang baik husband u tu :)

isabelle said...

xpe lin.
u doakan slmt pergi, slmt kembali.
insyaAllah xde apa2.
kalo rindu, 3g je la.

Elyn said...

hehe sama la lin, i pun kalau hubby pi os tuk keje mcm takde apa berlaku. tp kalau die pi utk family die huhu hati ni lain jeeee ekekek

Lin said...

eliss,
hahaha kita ni spesies takley belekang ngan ketiak laki eh.kekeke

marsha,
iye2..angguk2 tanda patuh..huhu..

azza,
tu la nasib sara ada wt teman

ena,
insaf sat...

isabelle,
nk 3g tu yg tak dpt tu..handphone terlebih canggih sangat..hahaha

elyn,
hahaha tau takpe elyn..kan3?? p keje takpe..ee jahatnya kita.kakakaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...