Tuesday, May 25, 2010

si tepung gomak

masuk ni...dah 3x dia 'kenduri bedak'...seingat aku la, semua bedak tu aku dah tutup...tapi entah camne sara dah pandai...sekarang ni cepat je dia explore satu perkara tu...aritu dia tengok aku sapu cream kat muka, dia pun tiru la...dia ambil botol lotion dia pastu eksyen cam kuarkan isi perut lotion tu kat tapak tangan dia then sapu kat pipi aku...

mula dia tonggengkan botol tu..

pastu bedak tu diratakan guna kaki je..

see..cantik kan kaki dia?melepak abis..


ni aksi tahap bengang dh ni..letak banyak2 tak putih2 gak lantai bilik..tu yg dia balun abis sampai satu botol.

tengokla nih....abis ditonggengnya...tau2 botol yang berat tadi dah jadi ringan...lepas tu wat muka selamba tak bersalah.....kena marah pun dia wat tak kisah....suka lagi ada...hai pening..botak la cmni sara....tiap2 bulan kena borong bedak la pasni......
video

last sekali bila tau mama dah nak naik antu,

dan..dan tu buat muka tagih simpati.ceh!

6 comments:

Nieza Ishak said...

Nieza skrg ni beli bedak botol kecik jerk ...

ajar derang nak berjimat, bila derang rasa ringan jerk ... takde la nak membazir.

Nieza ugut sket2 cakap kalo bedak habis .. ibu takde duit nak beli bedak baru ..nanti busuk pergi sekolah.

so far jadik trick ni ...takde dah tragedi habis bedak sebotol besar.

mummy_adam said...

kekeke.. comel :) cian sara, mama marah ek.. meh dtg umah auntie, umah auntie ada banyaakkk lagi bedak :)

Lin said...

nieza,
hehe dh bca dh trick nieza tu.nanti kita tryla praktikkan menjadi tak..

ena,
haha pasni kena bukak kilang bedak la kot baru puas main.hehe

AshAnas said...

hehe... sibbaik anas ni tak boleh pakai bedak sbb kulit dia kering...

Elyn said...

mak aiii bedak bersepah-sepah..... besar lak tu bedak nye hahah

i bedak losyen apa sume kene letak tinggi2.... kang meroyan kang nmpk wafiq main gitu ekekek

eh lin... sara nmpk slim la!!

Lin said...

elyn,
sara nmpk slim eh?cm kurus tak ckp makan ke...huhu...dia dh jrg mkn nasi la skrg ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...