Thursday, May 20, 2010

dah book tapi....



hm...cmne eh. semalam husband dh book cuti-cuti..we all decide gi kuching. aku teringin nk tengok sarawak culture..aku ni mmg suka sikit menda-menda cmni..tu sebab tak pernah jemu kalau dapat gi muzium sekalipun. suke la menda2 sejarah + kebudayaan ni...

tapi kan..dia p book april..then, hancus plan nk preggy this year..kang i mula preggy skrg takut next year tgh dlm pantang ke, sarat ke....so maybe tunda ujg thn kot...hopefully lah..

pastu, percutian dah tak jadi privacy since family husband pun nk follow....even dlm hati sedikit kecewa tapi ye la nanti mil kecik ati pulak...dia mmg dh lama kempunan nak pegi sarawak..but then,okla..aku fikir lagi ramai pegi lagi best kot..cuma aku harap plan berjalan lancar..tak membuang masa sepertimana cuti di terengganu dulu which is byk lepak di rumah dari gi berjalan2...huhu frust tau!

tapi!!! aku dah kenakan syarat..mesti ada 2nd holiday utk kami pulak. nak privacyla..aku teringin pegi redang..tapi bila survey tempat tu macam tak sesuai je utk keluarga dah beranak kecik ni...unless anak dh besar ke, masih ber2 ke..atau pun masih dlm honeymoon mood....yela..kat sana aktiviti yg best buat pun snorkeling la disamping 'bedminton'. so now aku blur! taktau nak pegi mana....tolongla if u all ada idea percutian yang romantik untuk kami ber3...silap2 pegi nanti dh ber4 ke kan..mane tau..huhuhu...

nota : jgnla bg cdgn tinggalkan sara kat family.tak sampai atila tinggalkan dia..pegi mana mesti bawak dia.

pic credit to google..

5 comments:

Nieza Ishak said...

nieza pun plan pi sarawak bulan may tahun depan.

Aduhhhhhhhh lupa nak kira daaa ... ni pun teringin nak pegnant gak ni..ada yang berpantang kat sarawak ... kah kah kah

mummy_adam said...

xpe, lg ramai lg meriah.. ada org boley tlg amik kan gambar.. kalo ber3 jer susah sket nak bgambar :)

p genting menarik gak, boley sara main.. cameron ke, bukit tinggi ke,langkawi ke, singapore ke ;) hehe..

isabelle said...

xyah tinggal sara. if u insist to go to redang, tunggu dia besar sikit...or u all xyah snorkel. (dah tu apa pekdahnya?)

else, pegi tmpt laen la...
pantai (yg bukan pulau) or cameron/genting.

Elyn said...

nk pi island mmg ssh bwk anak kecil lin. tp nk tggl mcm tak seronok kan?? hmm camtu u pi langkawi je la... itu pun pulau gak kan?? hahaha opsss jgn marah!!

lin said...

nieza,
oo yeke..hahaha..lewat sebulanla..kalau tak ley kita gathering kt sana.hehe

ena,
tu la..ada org ley snap pic we all..kekekeke...hm, teringin nk gi bkt tinggi..tapi lama sgt tak ke laut.tu yg teringin p redang.

isabelle,
hm...bhy eh bwk kids ke redang time skrg? pantai paling dkt PD la..alamak,sure crowded with people..tak bestnye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...