Wednesday, May 26, 2010

demi anak dara nan tercinta!

pertama kali dalam sejarah aku beli buku resipi. sebelum ni tak pernah! kalau ye pun, setakat search dalam internet je. sumber rujukan aku biasanya myresipi.com dengan mesra. tapi, bila cek kat sana, balik2 resipi yang sama je.
~buku resipi petama aku!~

sebab utama aku beli buku resipi pasta ni, adalah kerana anak dara kami tu la. dia memang hantu pasta la. kalau aku masak nasi, jenuh paksa. nak kena psycho baru nak makan. contoh camni lah..sara makan nasi ni kalau nak ikut mama ngan papa jalan. kalau tak, haram!


~fettucini kambing pun ada!~

tapi bila aku masak macaroni, pergh laju je bedal sampai licin. siap minta tambah. cumanya, bila asyik ulang style cara masakan yang sama aku yang bosan. sara tak juga jemu2..then, tetiba masa jalan2 terjumpa pula buku resipi ni. ape lagi, beli je la. arga pun murah je RM5.


~byk juga resipi pasta dalam ni. 44 jenis semuanya! pergh ada idak aku buat nanti tu?~

kekekekeke...takpela, bukan untuk sara. untuk aku pun ok gak. cik abg? ops..dia lidah jawa. tak tertelan pasta ni.samala ngan family in law. so kalau aku masak, setakat utk 2 mulut je la - semestinyala sara ngan aku. tapi kalau ada anak buah aku, berkali2 tambah..dah akak aku pun sama ajar makan pasta dari nasi.huhuhu...
~spageti kismis? hoh, sure sara suke ni.dia mmg suka amat kismis.~

kat mane aku beli buku tu? o..sila la ye beli di pasar tani Ptjy. macam2 buku resipi pun ada. selamat memasak!

akhir sekali, nak selit muka penulis bersama imej baru..

ok tak pakai camni? 1st time eh pakai tudung syria ni..u all org pertama tgk..cik abg pn tak dan tengok lagik.kekeke

8 comments:

m@y said...

uihh.sara tekak omputeh la!xpe la lin,kalo selera dia pasta bg je dia makan sampai jemu.asalkan dia makan&kenyang.kang kalo xmo makan maknya gak yg susah hati..

Farah said...

ekekeke selera mat salleh yer saya ni..untung makye rajin masak.

Sharini aka Ummi Khayra said...

sara sama ngan Khayra... huhu tak suka sangat makan nasi.. kalau nasi pun mesti kene letak kicap.. adooiii.. kalau makan pasta, especially maceroni and cheese... mak aih... suka sangat... siap nak nak nak... tak kisah kita suap kan.. heheheheheh

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pun ada satu buku resepi dari jenis ni.apa tajuknya lupa plak.masakan kampung kot.hubby beli.punya laa gigih suh bininya cuba resepi dlm tu.hahaha

isabelle said...

alololo...seriusnye muka tukang masak tu...hehehe

anyway, bagus la ajar sara mkn mcm2. bukan apa, kalo tiap ari asyik nak nasik je..esok2 ke negara org, susah nak survive

mummy_adam said...

adam pun sgt suka pasta, tp omak nyer xrajin :( nak tumpang makan kat umah boley..hehe.. ;)

cun :) senang n simple kan, walaupun nampak bolat bila i pakai..tp lantaklah..keke

Elyn said...

wahhh selera lain dari yg lain ni. tapi takpe lin asal die selera nak makan sudah la heheheh

Lin said...

may,
tu la..nasib menda ni dia nk makan.kalau tak,sure aku lg susah ati

farah,
masak ni plg mudah dr masak nasi.kakakaka..so sbnrnya mak yg malas.

sharini,
hahaha..sara plak tak nak disuap.mesti nk mkn sndiri.dai kutip satu-satu sampai abis licin.lmbt tol tunggu dia abis mkn.

eliss,
haha bagus2...rajin2 ar masak eh

isabelle,
kekeke serius ape..tu kontrol ayu sebab nk tepek muka kt blog.kakakaka.betl tu, nk aja dia mkn.jgn cerewet sgt cm apaknya.

ena,
maila ena..tak kisah..ley makan bejemaah.
aah betul.tudung plg mudah nk sarung dan tak perlu risau awning penyek sebab dh tersedia penyek melekap di kepala.kakaka

elyn,
hehe nasib baik dia nk mkan gak tu elyn.klu tak,jenuh paksa gak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...