Monday, May 24, 2010

fuh!!!!!!

weekend yang padat! sabtunya sibuk mengemas stor...sara pun turut menyibukkan diri..mana mamanya tak betempik je. kita kemas,dia punggah balik.tensen mak!

petangnya pas papanya balik keje, kuar jalan2 kat kl..wah happening gitu. lama sgt tak turun kl..dinner kat HR steakhouse kampung baru. price mmg termurah in town. rasa fish grill pn not bad...

fish grill combo - RM10 je.

org ramai sungguh...datang plak mamat negro promote toys....

video
menda cmni pn dia jual 8hinggit..papa tawar dpt gak 5hinggit. kalau tak sbb sara ngamuk nak, tak kuasa nk beli...lom sampai umh bateri dh abis...cet!

next destination, klcc.

saja nak bwk sara gi tengok suasana malam di klcc...

ni 1st time bwk dia gi sana.

meronta nak lari sbb takut dengan fountain kt blkg tu...apedaa tak rockla sara ni...kekekek...
lepas tu, bila da ilang rasa takut tu, bukan main lagi...tengokla clips ni,
video
suka sgt dia berlari kesukaan kesana kemari lepas bebas...3x jatuh tersungkur masih boleh ketawa riang..siap melambai tangan kat tourist si mata sepet...

memang redah kasi pecahla sara malam tu...

esoknya, ahad ke jalan TAR. beli baju utk hari raya di jackel. terbang melayang RM400. sekelip mata...huhu...hajat di hati nk sambung shopping tudung tapi papa dah kasi jelingan manja..ok2, nak dkt raya nanti kita datang lagi eh...kekeke..

muka notty kena marah sebab dia 'kenduri bedak' kat umah sblm gi jln TAR.

lepas tu luncheon di pizza hut. 1st time bawa sara gi makan pizza...wah, dia suka amat mkn pizza...spagheti bolognese pn dia suka amat..share makan dengan mama. before dia ngamuk, baik bawak gi main dulu...kasi drive ambulance dulu....kekeke

beria jek...siap ajak mama dok sebelah lagi...lawak la sara..buang tebiat ape mama nak naik sama..kang ada mata yang jaki lak klu mama tumpang sekaki.hahaha


next thing, shopping barang dapur. opsss..ada free check bone la..

result mama....not bad. ingatkan dah peknen + breastfeeding almost 2yrs tulang dh mula mereput...sebabnya, last minum susu pun time preggy sara je..sepanjang bf lgsg tak minum apa2 susu..sebab i hate milk!!!! alhamdulillah, tulang aku still ok. tapi, perlu ambil langkah berjaga2 b4 masuk 40an...so dorg suggest minum anlene..

okla beli 8bgks..murah tgh promo RM10+ je.

ni plak papanye result....ooo harus berhati2, da nak masuk line kuning berisiko osteoporosis..maybe sbb satu ketika dulu papa sorg atlet orrrrr 'terlebey berat ke???? kekeke...jgn mara papa! gurau jek...

opss, sara dah mula cranky. ok shopping dengan express..grab mana yg penting je. terbang 200 lagik...

balik umah 3 beranak terbongkang depan tv...memang full la weekend kami..overall, sangat happy...sebab dapat barang yang dihajati..hehehe..apsal beria sangat ke sana ke mari ni?? sebabnya next weekend tak ley kuar dh pasal papa nya keje siang. so akan tinggal ber2 la dengan sara di umah...sangat tak best... :( camne lak cite weekend korang???

6 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pernah bwk sekali ajer nuha ke klcc..syoknya hujung minggu ko.aku duk umaha ajer.

lia said...

sampai dua hari ko turun KL... hebat...

mariaariffbaby.com said...

huhuhuhu..
kita belum kesempatan nak bawak ecah p aquaria and klcc..
plan for next trip ni..
=D

mummy_adam said...

dah soping raya?? cepat nyer..

lin said...

eliss,
tu la weh...syok gila. minggu ni je aku sakan bejalan..sbb weekend akan datang ni akan terkurung di rumah..huhu

lia,
haha lama ar tak trn.ni kes bls dendam..hehe

maria,
lainkali nk bwk dia gi petrosains ngan aquaria plak..aritu gi mlm kejap je.hehe

ena,
shopping kain pasangla ena tuk baju raya. tu yg gi awal tu.nk tempah kat tailor.kang lmbt2 dorg tak nak amik dah..

isabelle said...

woh! sungguh takut kalo i check my bone density.
tapi tingin gak. mana nak check ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...