Monday, May 10, 2010

mak, orang terkilan tak dapat penuhi permintaan mak..

tadi kata takde blog entry? ntahla..jiwa aku kacau..aku sedih.semalam baca entry azza, buat aku teringat kisah lama.masa tu aku form 3.sebelum arwah mak aku terlantar sakit..ada sekali tu, tiba-tiba mak cakap kat aku..'nona tak pernah kasi mak adiah..nanti belikan mak tudung putih.mak nak sangat pakai tudung putih..'

aku tergamam..seumur hidup aku,mak tak pernah request apa2 dr aku.lagipun, aku dibesarkan di kampung.tak pernah tau sambutan 'hari ibu'..terus terang, even hari lahir pun tak pernah sambut..dah besar ni baru tau..

masa tu aku nak belikan tudung kat mak aku cmne..duit belanja pun mak yang kasi. bukan aku tak nak beli..tapi biarlah duit yg aku guna tu duit aku sendiri, bukan duit orang lain walaupun duit tu dari mak atau abang2 aku..aku janji ngan mak, 'esok orang keja..org belikan mak tudung banyak2'..mak senyum je..tapi....belum sempat aku PMR mak pergi...

aku ingat balik permintaa terakhir mak..sungguh!!!aku terkilan!!!! rupanya semua tu satu petanda yang mak nak pergi jauh...ok aku stop dulu..air mata pn dah laju je turun..

mak..sungguh, orang terkilan sangat tak dapat berikan 'sesuatu' hasil titik peluh orang kat mak..cuma doa yang mampu orang berikan untuk mak sekarang ni..semoga mak tenang dan aman disana..mak tetap ratu di hati orang..tak ada yang dapat ganti tempat mak..Allahyarhamah Hapipah Mat Said Dalam kenangan (1943-1997)

nota : sayangilah ibu korang semasa dia masih ada..kalau esok dia dah pergi, menyesal pun dah tak berguna..

4 comments:

Elyn said...

al fatihah... aduh bertambah-tambah sedih i lepas baca entry azza!!

azzamoro said...

hadiah yang terbaik masa dia takde adelah - doa anak yang soleh. itu je yang dapat kite sampaikan pada dia pada waktu ini.

:(

lia said...

Al-Fatihah buat Allahyarhamah Hapipah Mat Said...

mummy_adam said...

Al-Fatihah.. semoga mak2 kita tenang di sana..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...