Thursday, May 6, 2010

what u give u get back

Oh..sebelum ni aku kurang pecaya pada ‘ungkapan di atas ni’..biasanya, ungkapan ni mesti kita sebut/dengar bila berlaku perkara yang tak best kat kita. Betul tak? Ala ngaku je la….kan??

Actually, aku rasa this time ungkapan ni ‘kena’ sekali dengan apa yg aku alami sekarang ni.. kalau korang masih ingat lagila kan tentang entry lama aku (pasal luahan hati aku tentang ketidakpuasan hati taska sara yang lama dulu)... Dan gara-gara entry tu, telah mencetus kontroversi sampaikan aku dipanggil management taska untuk disoal jawab. diorang nakkan kepastian atas ketidakpuasan hati aku terhadap diorang. Ok yang nak aku highlight di sini bukan kisah lama tu..aku pun tak nak sebut dan ungkit kisah hitam tu, sebab tu akan buat aku sedih je….

Yang aku nak highlight kat sini..kisah ‘kaki report’ yang telah print entry aku ni dan tunjuk kat pihak taska..aku tau dan kenal siapa org tu. Tapi aku wat selamba kodok je,malas nak ambik port…even aku kenal sape dia, aku tak serang dia..aku tetap boleh berdepan dengan dia saban hari sepanjang di taska lama dulu dan aku tetap maintain cool je…Cuma aku tak sangka dia ‘sebaik itu’… aku tak tau apa niat dia berbuat cmtu..mungkin niat dia baik utk membantu aku tolong sampaikan kemarahan aku kpd pihak taska atau…kalau dia ada niat yang sebaliknya taktaula kan..wallahualam..

Dan aku tak menyangka…baru-baru ni, perkara yang sama telah berlaku pada si dia. Ada seseorag telah melakukan perkara yang sama pada dia(dari telahan aku, exactly seperti mana dia buat kat aku dulu). Reaksi aku? Aku hanya menggeleng kepala sambil dalam hati aku berkata…’Now, u know how I feel…tau macam mana aku rasa bila anak aku dipulaukan..tau macam mana orang sekeliling pandang ‘semacam’ kat aku kan? tau macam mana rasanya bila diri ni dijadikan bahan kutukan..’ aku tak nak ulas panjang…yang pastinya, aku nak mention di sini untuk semua orang tak kiralah sape2 pun,…please..next time ‘jaga tepi kain sendiri….jangan kain sendiri terkoyak pun tak sedar’..takut esok2 terkena kat batang hidung sendiri….masa tu nak menyesal pun tak guna lagi..prinsip aku..’aku tak kacau idup orang, so please jangan kacau idup aku’…the end.

**biasanya kaki report ni dari kalangan yang jadi SILENT READER blog kita juga..ye..sape lagi?awak yang baca blog aku ni la dan yang tak pernah tinggalkan jejak di sini..awak tak perlu terasa pedasnya kalau awak tak buat salah..hehe..dan aku kenal juga siapa yang jadi silent reader blog aku ni...hahaha..kantoi!!!!!!!!!!!!!**

11 comments:

Elyn said...

biar die rase macam mana perasaan u dulu.....

isabelle said...

mcm 'tooot' kan org2 mcm ni.
i pun ada silent reader yg hampeh mcm tu (masa kes copycat dulu tu).
tapi biar dia rasakan apa yg u dah alami. skrg i hrp my silent reader tu pulak kena mcm ni..hehehe *hati busuk kan i ni*

LynnLyana said...

aku rase bdk yg copy n pring ko punye blog n tunjuk kn kat taska tuh byk mase la wei..atau pun..die expect org ramai puji2 la perbuatan die repot terus kt taska..pastu anak die dpt layanan istimewa..ataupun pihak taska kagum la dgn keberanian die..
hahahahaaha...benci laaa aku weiii org2 nk nk publisiti murah niiii!!

eiNa said...

tu la kan.. ape la nak nyibuk hal2 orang lain...even kalau tuan taska sniri pun ke yang bca kan.. kalau korang tak buat salah kenapa nak takut?!

mcm kes sya, tuan taska tu sms sniri, tekejut gak camne die leh tau sedangkan dh lama x berhubung, alih2 bila buat entry flashbask kisah aira di taska dia melatah la plak.. macam2 perihal..

tpi sekarang dh lega n happy sgt aira dapat duduk ngan babysitter baru..

Mrs. Eeza Herman said...

teruk tul org mcm tu..
tu la kan, Allah akan balas kalo niat dier xbtl..
actually kalo nak jaga tepi kain org tu pun xsalah, yg salahnya niat seseorg tu..kalo ianya demi kebaikan kemudian memberitahu kita xpe..
tapi ni mmg jaga tepi kain sebab busuk ati tu xbetul la..

AshAnas said...

uh, ade gak org cmni...

ibu_Arifa said...

sabar jer lah..hati org,kita tak leh nk baca..si silent readr yg begitu, kalo leh nk je ckp "ko xyah lah baca blog aku" bila dia baca blog kita..dia dah tolong kasi up traffic kita jgk..hihihi

CuppyCakeMommy said...

ada lagi ke entry tak puas hati u tuh babe..i nak baca juga..jap g i carik..

lin said...

elyn - tu la..skrg dia ley faham cmne i rasa dulu..

isabelle - i tak pernah doa yg buruk utk dia.prinsip i,takpe org buat kat kita.jgn kita buat kat org.itu urusan dia ngan Tuhan.tapi tu la Tuhan tu adil.tak payah tunggu kat akhirat, kat dunia ni dh dapat balasan..

lynn - hm..mmg dia akrab dengan pihak taska.that's y dia berani buat cmtu.huhu

eina - ye betul..tak salah nape nak takut dan terasa..

eeza - betul..jaga tepi kain org utk perkara baik tu boleh (manatau ada jiran kita ni suka dera anak ke...ha kes tu kenala kita amik port) tapi klu
menda yang tak datangkan faedah ni baik takyah amik tau..wat tambah dosa kering je buat ape kan..

ashnas - kat dunia ni, macam2 peel org kita akan jumpa..lagi2 dlm internet ni..ada yang palsu.so janganla pelik.huhu

ibuarifa - betul tu...ada bagus gak dia bca blog kita,dpt naikkan trafik blog.akak gak kaya nanti.kekekeke

siti - ada entry tu..i tak buang.kalau rajin godek2la..tahun 2009 nye entry tak silap.

Diyana Zulkifli said...

haaa..kantoi.padan muka..huhu.nyampah tau org camni..:(

Farah said...

ha tepat sekali la tu..what u give u get back.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...