Tuesday, June 8, 2010

bantal busuk

ni pet kesayangan sara.
aku taktau nak bahasakan apa..aku panggil moomoo je..

ingat lagi, ni first toy yg we all belikan. masa tu tak silap umur sara masih 4bulan camtu. aku yang berkenan. dah lama nak cari toy moo0moo betompok macamni. kebetulan ni last stok yg ada.

tapi, dia tak minat pun main. lepas tu terus toy ni terbiar....tapi, lately...aku mula perasan, dia mesti angkut moomoo ni...esp waktu dia ngah menyusu..mesti tangan tu tak lepas pegang moomoo. dalam banyak² toys kt umah ni, moomoo tu la dia suka kelek.

kalau aku suruh ambikkan moomoo, dia paham dan tahu apa yg aku maksudkan. tapi jaga2, dia kedekut betul kalau kita nak pinjam jap..aritu pinjam bantal dia pun ditariknya dari kepala kita...saba je la....barang dia janganla usik....

cuma, aku agak risau...jgn moomoo ni jadi bantal busuk sara dahla..kang jenuh,gi mana nak kena angkut..parah gak nanti.huhu...

teringat kisah ank sedara aku, sampai besar masih lagi ada bantal busuk. asalnya patung kecik cmnila..sampaikan isi takde. tinggal sarung je pn masih lagi dia kelek. dan tak silap aku....bulan 4 aritu time blk kg, aku terjumpa bantal busuk kesayangan dia tuh yg dh takder bentuk pun, hanya tinggal cebisan kain sebesar tapak tangan sara tu..gelak besar aku sebab tak sangka anak dara 17tahun masih lagi kelek menda alah tu.kekekke

so korang pun ada ke bantal busuk? nasib baik aku dah lupa bantal busuk. but still aku ada habit yg tak senonoh dan susah nak tinggal -> main biji kekabu bantal.muahahaha..sara, esok jgn ikut mama nye habit ye.. :P

nota : zeri kata, elokla tu..minum susu moomoo, pastu mesti nak pegang moomoo..alahai sara..kalau sara minum susu mama, sure sara pegang mama kan cam dulu? :(

5 comments:

ApasH said...

sara langsung x minum susu badan dh ke lin???

Lin said...

waa..dalam pjg2 entry aku tu,itu yg ko nmpk eh,mencari slack aku eh?dia bf juga tapi jarang,main2 nk lepaskan gian je.takpela dia dh besar pn.lagi 2bln nk 2thn.

Mrs. Kown said...

buat masa ni, anak jantan ku belum punya bantal busuk. bilik tidor kami dia pakai bantal lain, bilik tido maktok tokwan dia pakai bantal lain, pegi jalan pakai bantal lain, dekat hall bantal lain. kuikuikuikuikui. hopefully dia tak pilih mana2 satu jadi feveret. or ker dia lom pandai nak pilih? =P

isabelle said...

sayu pulak bila terfikir moomoo dah menggantikan mama...

Lin said...

mrs kown,
haha okla tu..jgn jadi sara abis ke mana saja diangkut moomoo ni..gi school je tak bwk.huhu..sejak dia dah pandai tahu itu 'harta dia' so jgnla usik..dulu tak cmni.

isabelle - haish..u sayu i lagila..sengsara sedih dlm hati ni tak terucap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...