Tuesday, June 8, 2010

carseat ni selamat tak?

nak tanyala pendapat readers..aku tengah berkira² nk cari carseat baru untuk sara. lately dia dah tak nak duduk dalam carseat toddler tu..so skrg ni dia duduk je seat sebelah driver. bahaya tu!!! dia pernah wt aksi mengejut melompat atas riba aku while i'm driving ok! nasib baik tak terbabas..tu yg fikir tak boleh jadi ni..kena do something! then jumpa plak jenis camni. sesuai ke utk budak umur 2 tahun?cuma aku tak nampak belt tu tang mana dalam pics ni..ada tak sesape yg ada carseat exactly jenis camni? bolehla kasi your opinion..


Graco: Junior Maxi Lion Car Seat

MYR 349.00 314.10 - tengah sale ni kat bbstore..huhu

With maximum comfort and safety, what more could you want in a car seat

- Height adjustable head support that grows with your child.
- Height adjustable arm rests to give better back support.
- 2 retractable cup holders.
- Raised seat and belt guides ensure maximum performance.
- The back can be removed to leave a group 3 booster seat.
- Weight 3.6kg
- Suitable for children from 15 to 36kg

Warranty: 1 Year Limited Warranty

7 comments:

isabelle said...

as long as sara nak buckle up, mesti xde problem car seat mcmana pun. tapi yg ni lawa la.
u pegi la belek2 terus secara live.hehe

Nieza Ishak said...

suffiya punya mmg yang ni, so far ok ... suitable & selesa .. pastu senang campak dr depan ke belakang sbb ringan ... hahahah

mamaAliff @ salmi said...

wah mcm yg aku bkenan jgk la lin..okla tu ko wt review dlu kang aku follow je la ek heheh...

Elyn said...

i pun rase ok kot seat ni asal die nk duduk diam lin!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nuha seb baik ok ajer duk yang masa dari baby tu cuma skang ni dia dah pandai kuarkan tangan dia cuma tak reti nak tekan buang seat belt ajer...huhuhu

Farah said...

rasenye guna safety belt yang sedia ade kat kereta la kot.

Lin said...

all,
thanks sudi kasi pendapat..nanti nk survey live dulu...kalau ok,boleyla beli.hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...