Monday, June 7, 2010

if i could turn back time

it all started last week..tetiba terperasan yang icon ym ex-bf on. nk tegur tak? tegur je la. just tny khabar..oh dah kawin rupanya. tanya dia mana gamba wife? then dia bagi FB. so aku pun cekla fb dia..setakat tgk gambar dahla...cerita lama jgn diungkit. memasing pn dah ada kehidupan sendiri kan?hehehe..

dari situ...waahhh tak sangka, ramainya kawan² masa sek rendah ada dalam tu..heh, kalau aku tak tegur ex-bf tadi mungkin aku tak tau diorg ni dah lama contact dalam fb...alahai, sungguh aku ketinggalan.

then malam tadi, plan asal nk tulis blog. bila cek emel, ada someone request to add me. nama macam kenal..ler..ex-bf masa sek rendah. cit! kecik² dh ada balak..haha takdela..masa sekolah dulu member sume kuat gosip dengan dia ni..tapi, aku tak layan.. takut wooo, arwah mak dah ugut..'esok kalau mak tau hang ada kawan ngan jantan, siap! pi sekolah belajaq jangan nak menggantai'..wooo garang kan mak aku? hehehe...waah dh ada anak sorg upanya.

pastu sungguh tak diduga, kawan sepermainan pun ada dlm tu - asma, dah lama nak jejak dia ni since dia berpindah dari kampung..alahai, tetiba ingatan zaman kanak². terbayang depan mata...masa kecik² dulu dia ni la salah sorg geng mandi sungai sama²..main zeropoint (lompat getah), naik basikal belumba keliling kampung...waaa nostalgic gileerr... seronoknya..tapi lepas kematian mak asmah, kami dah tak rapat dah..asmah pun dah pindah..

hm...rasa cam nak balik kampung pulak. tapi tu la balik pun tak kena timing. belum tentu dapat jumpa semua org. aku plak, bila kat kampung bukan reti nak merayap ke rumah orang. duduk berkurung kat rumah..hm...

if...if i could turn back time.. banyak perkara yang aku cuba nak perbaiki. esp hubungan dengan teman. cause now aku rasa mereka semakin menjauh...

4 comments:

Elyn said...

i pun lin... kalau la bule kan??

Lin said...

elyn - ape yg u nak perbaiki tu elyn?hehehe

isabelle said...

tengok ayat pertama dgn title, ingatkan ada kaitan yg sgt rapat.hehehe

i tingin nak cari kwn skolah rendah/tadika. but i doubt they remenber me:(

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...