Friday, June 4, 2010

nak menjerat tapi sendiri terjerat..kekekeke

dah petang baru ada entry...takde idea nk menulis ape dh..

nak tanyala, korang dulu camne kenal dengan pasangan? sape mengorat sape?
sure kalau ingat kisah lama, masing² akan tersenyum sendiri.. kalau nak ikutkanla kan, kami dulu kenal gara² aku la. aku dulu 'ligat' sikit. sekarang tak ar..gile ape nk meligat pas kawin.
kuat menyakat. especially kalau ada spesies lelaki yang 'perasan'.

ada satu malam tu, bosan gile. member yg sekepala suka menyakat boys ni takde.perut plak berkeroncong. then aku tanyala coursemate yang duduk 1 blok asrama.

aku : eh, ko takde kawan ke ley kirimkan beli makanan kat taman u? aku lapa ni.
zana : ada. jap eh aku call dia. ko nak ape?
aku : nasi goreng pataya dengan air tembikai.
zana : jap lagi dia sampai.
aku : eh jap aku nak turun tengok muka mamat tu sekali.

tengok, kan aku kata aku nakal.bukan gatal arrr. suka nk nyakat org. pastu aku ikutla si zana ni turun bawah amik makanan. alamak, tak nampak plak muka mamat ni. eeh, cam control plak. ingat ensem sgt ke? poyola..aku tak puas ati.

aku : zana, bak sini no tepon kwn ko tu. aku nk kenakan dia.
zana : nah.tapi dia ni budak baik lin.
aku : ala nk gurau² je la.

soknya tangan ni gatal anta sms kat dia.

'hai..nanti awak call sya eh. ada benda nak cakap dengan awak ni.'

tunggu dalam setengah jam tak dpt balasan. eleh, belagak ar tu.tak bls sms aku mamat ni. tetiba..incoming call dr nombor yg aku tak kenal.

aku : hello, sape ni?
dia : hello.. tadi sya dapt sms minta sya call nombor ni. kenapa ye. nak sya bantu ape² ke?
aku : erk..ade ke sya sms? awk silap org kot.
dia : eh betul.ada tadi sya dpt sms dr nombor 012xxxxxxx
aku : ooo...agaknya roomate sya main² hp sya kot. diaorg ni suka memain camtu.
dia : yeke..oklah, takpela camtu.sori eh ganggu. (muka dah tebal dhla tu, nasib baik aku tak nampak)
aku : ok. tapi kenapa suara awak cam mengah je ni?
dia : oo..motor pancit. sya tolak ke tmn sri skudai dr utm. cari public phone semata² nak call awak. credit hp dh abis.

pergghhhh..sanggup!!!! sian plak aku kat mamat ni...dari niat nak membuli terus tak jadik..so start dr tu, mula la kami dating. keluar pun senyap², tak nak zana tau. dia malu kt schoolmate dia tu. pastu dah mula langkah panjang..malu pun dah takde.kekekeke...

*dia dalam cerita di atas tu tak lain tak bukan, zairee la. yang sekarang telah sah menjadi husband aku.*
moral of the story :
# tak salah jadi perigi mencari timba. asalkan timba tu kita cukup kenal hati budi dia.
# jangan buli orang, nanti menjerat diri. cam aku takpela gak, nak buli tapi terjerat dalam jerat percintaan yang membawa ke alam perkahwinan..hehe
# ye aku tau...korang nak kata..aku yang ngorat laki aku..so what?kekekeke



oh ye...weekend ni jmptla dtg putrajaya...aku belanja korg mkn nasi lemak free. sila dptkan di booth pesta nasi lemak eh..sampai ahad je tau! makan nasi lemak sampai muntah k...pastu jgn lupe exercise!

8 comments:

azzamoro said...

suweeettt pulak baca kisah ko memule ngn husband ni.. keke

aku kenal moro kt IRC. even satu UTM pun. keke

nurul @ barry said...

lin..
aku pun salah sorg yg suke join kalo korg kem mknan.

teringat time kitorg teman ko g umah zairee for the first time =)

ibu_Arifa said...

amboi..dasyat gak lin ni dulu2.. siap nk buli2 org lagi tuh..hihihi

isabelle said...

i pun dulu jadi timba jugak.
smpi skrg kdg2 i usik mrhubby..kalo i x ngorat dulu, x kawin kita smpi arini. hahaha

Elyn said...

huhu....

Sharini aka Ummi Khayra said...

oh... inilah rupanya.... heheheheheh sweeeeettttttttttttttt

Lin said...

azza - waaa tak sangka eh ko kenal afiz kt irc.hehehe...tapi alhamdulillah berpanjangan ke jinjang pelamin.moga kekal ke akhir hayatla hendaknya..hehe

barry - heh, mana tak igt.ko la plg kerap escort kitaorg ke mana saja. tengok wayang pn ber3.kekeke..part gi umh zeri kali pertama yg lawak tu.nasib ada kwn.kalau tak,sure kelu lidah berkata.kakaka

ibuarifa - hahaha..tau takpe..ni mmg kaki buli ni satu ketika dulu tau.

isabelle - hahaha, samala kita eh. tu la,klu tak kita yg mula dlu dorg tak kenalnye kita.kakakaka

elyn - hehehe...nape elyn?takde nk share ke cmne kenal en faiz?

sharini - hehe...my sweet memories. :D

zasn said...

ahahahahah! ko leh post ni lin? huhu! mmg nakal dak ni nih...yg 1 lg st0ry tuh xnk post? siap ke bilik aku call...jmpe bwh pokok...sib bek gelap, xnmpk ;p
tp papepn tu sumer jodoh korg...xyah malu ngan aku lah ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...