Monday, June 14, 2010

PANGGILAN HANGIT!!!!!!!!!!!

ni bukan nk story pasal panggilan hangit Hot FM tu..ni nak cite psl panggilan hangit yg terkena kat aku. menci tau! masuk kali ni 2x aku diperKOTAK-KATIKkan.

panggilan #1
ni masa aku tengah demam exam..dah la paler serabut menyiapkan assigment. sampai aku demam² ler..kalah belaja kat u dulu. aritu plak last day anto assigmt. tinggal sikitla lagi nak touch up. then tetiba dapat call..no..03-8XXX XXXX

officer : Asalamualaikum, boleh saya bercakap dengan Puan Noorazlin?

aku : ye..saya azlin bercakap.

officer : Saya memanggil dari unit bla bla bla. Puan, puan tak nak hantar assigment ke? sebab hari ni hari terakhir submit.

aku : Ye..saya nak anta. Saya datang petang ni.

officer : boleh tak puan anta sebelum pukul 12tghri. kami ada sambutan bla bla bla..kami tutup office. <-- ok kt sini aku dh mula rasa syak. opis kerajaan mana boleh sesukati tutup camtu without notice. tapi aku tetap blur..mana tak blur, aku tgh hadap assigment dpn pc.

aku : oh yeke. ok² saya datang sebelum pukul 12.

officer : ada tak lagi kawan² yang belum hantar assigment? kalau ada, tolong sampaikan pada mereka ye.

aku : oh ada..puan anis bla bla bla..nanti saya sampaikan kat diorg.

officer :woi..orangla..kahkahkahkah <-- kurang asam. dia boleh bantai gelak.

aku : encik..kenapa encik ketawa? <-- bengong kan?aku masih lagi blur..aku dhla panik.. pastu agak tekujat dengar officer tu ketawa tetiba camtu.

officer : woi..orangla..apala orang pun dia tak kenal...

aku : warrrghhhh!!!!!!!! &*^%$#@!

mana taknya..officer tadi tu laki aku sendiri! camne aku takley cam suara laki sendirik! geram aku tau! menci3x!!!!! camne aku tak anggap panggilan tu betul sebab bos aku penah lewat anto assigmnt and mmg org dr jbtn tu call tny bila dia nk anta..so aku igt aku pn kena cam bos aku la..sekali..acik tertipu!!!

panggilan #2
baru je berlaku setengah jam yang lalu..masih goreng pisang panas lagik!

officer : Asalamualaikum puan. boleh bercakap dengan puan noorazlin.

aku : saya bercakap.

officer : saya buat panggilan daripada bahagian XXXX. saya nak tanya berkenaan dengan aduan kerosakan di rumah puan. yang buat aduan tu suami puan ye?

aku : ok. kenapa ye dengan aduan tu?aah..memang dia yang buat.

officer : aduan yang dibuat suami puan ni dah sampai ke pihak atasan ni...susah ni..

aku dh mula cuak..aku nak kena tindakan pape ke psl aduan tu???? oo jangan carik pasal...

aku : takdela..aritu kami dh komplen banyak kali. ada la sekali org maintenance datang buat itu ini..bla bla bla..tapi masih lagi rosak. dan bocor.

officer : so skrg ni masih bocor ke?

aku : aritu hsbnd saya cakap ada sikit lagi menitik.

officer : ok.takpela saya nak followup itu je. terima kasih.

aku : sama²

tak sampai 1minit..husband aku call hp.
zeri : ada dapat call dari mana² tak?

aku : aah..ada tadi. org bahagaian tu call..pasal aduan dia buat tu la.dh sampai org atas.hish...nk slhkan kita la tu.

zeri : hahahahhahahaha < - laaa pesal plak gelak orang tua ni?????

zeri : suara org macho eh..sampai dia takley cam.

aku : argggggghhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!terkena lagik makcik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dah..aku fedup! balik karang ada yang kena tido luar!!!! cukuplah 2x aku diperKOTAK-KATIKkan tau. bukan sekali! DUA (2) KALI!!!! roomate aku sakan bantai gelak 'camnela hang ni lin, suara laki sendiri pun tak boleh cam....kihkihkih...'.gelak..gelakla korang!!! korang pun sama ye sedap gelakkan aku...kalau korg terkena baru korg tau! now, baru aku tau apa perasaan orang yang terkena PANGGILAN HANGIT!

'AKU TERKENA PANGGILAN HANGITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'

9 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

abang nagh aku pun suka menyakat orang jugak.satu spesis la ngan hubby ko tp kalo dia kol aku mesti aku cam punya.yang selalu terkena makcik2 aku.hehehe.

mamaEsya said...

hehehe...kelakar giler husband lin...pandai die main2...dulu ms bercinta, penah gak husband(dulu pakwela) ana wat panggilan hangit tu...tp pastu, ana termimpi, n terbangun, rs cam die...xtau nape...dapat ilham kot...pastu ana call die, cakap ada boyfren kwn ana nak uji die, call gune no org lain...pastu die bantai gelak n mengaku die yg call ana...huhu...pastu die xbrani da wat, coz instinct bini die ni kuat...hehehe

Yan said...

ish ish camne leh tk kenal sore asben ni???
atau asben mmg ske ubah2 sore dia???

isabelle said...

ish ish ish..
macho sungguh suara org tu, smpi dgr tiap2 hari pun x terasa sama.
hahaha.
lawak la lin ni

MeL MikaiL said...

hahaha! camnelah u bole tak cam suara husband u ni ;P kelakarlah..

ApasH said...

hahahaha..sorry lin aku nk gak tergelak.

Lain benor ke suara laki ko tu sampai boleh x cam..hehehe..

gurau2 menghangatkan lagi hubungan suami isteri..

tapi kalau aku yg kena..aku sure sentap jugak..

Elyn said...

wakakak i bantai gelak lin!!! sorry2... tp camne ek laki u nyer idea ni dtg??

i pun kekadang tak cam sore faiz gak... tapi seb baik die takde idea cam laki u ekekekekek

mummy_adam said...

kekeke.. cemana u boleh x kenal suara husband u plak nie.. hahahaa

Lin said...

eliss,
wahaha..aku nye telinga ni agak hampess..ada masa ley cam suara org.ada masa tu silap.

ana,
ha tu la pasal...wa ana lagi bhy.jgn wt cmtu.kang ada yg perang ooo

yan,
dia nya suara tu klu wt serius mmg i takley cam lgsg..pandai lak tu ubah² suara.

isabelle,
terlebey macho sgt kot.kahkahkah..tu yg i tak kenal.

mel,
takler mel..sengal kot i ni.

apash,
takpe..gelakkanla..ye betul..gurau² sekali sekala okla.tapi klu tekena mood tak baik tu,haaa nasibla kan.hehehe

elyn,
laki i mmg cmtu elyn.suka menyakat tak sudah.kdg tu sampai naik fedup.

ena,
as i said..i ni sengal.suara laki sendiri pn tak ley nk cam.kuikuikui

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...