Friday, June 11, 2010

perkara yang aku takuti selamani..akhirnya...

tadi nenek sara call..
dia nak minta bawak sara balik kampung for 2days..
dia minta permission dari aku..
aku?????
hm...susah nk ckp...
kalau aku berkursus lain cerita...
ni aku tak kursus pun..
dia dh tny zeri..
zeri cakap tanya aku..
aku plak cakap 'nanti kami bincang'..
hm...ni yg aku risau selama ni..
bilamana sara dah kurang bf dengan aku...
sure mil request sara...
masa dalam pantang lagi dah sebut², esok maknya preggy duduk dengan nenek..
erk..aku????
aku dah expect dah menda² camni...

tahla..tny member, waa klu aku berbesar hati..
hm..takpela, itu dia..
aku?
tahla..tak suka.
unless emergency contoh aku berkursus.
then no choice, aku boleh serahkan
tapi ni...
just suka²
isk..tahla..bebelah hati.
camne eh?

sure org kata..alah kasik je la..2ari je pn. bukan lama..hm jwpn aku, itu korang. aku tak boleh bepisah. even ada masa aku stress sbb sara suka wt perangai+moody+sepah rumah..
tapi bila dia takde rasa satu kekurangan.
ada org sure suka..wa time ni la nk bejimba dengan laki. hm...tahla..aku rasa cm lepas tanggungjwb as 'mak' bila serah anak bwh jagaan org lain tanpa alasan yg kukuh.

14 comments:

Elyn said...

terus terang beb!!

azzamoro said...

aku pun tak suke. even mil aku dekat pun aku tak pernah lepaskan anak aku tido bermalam sane. mesti kene tidur ngan aku. setakat ni aku lom pernah outstation la.

mamaEsya said...

lyn, mmg payah nk lepas anak, kan?even dgn parents sdri...even if urgent or emergency....hm, bmbg gak takut da bg skali, lenkali nk lagi..huhu...tp takut kecik hati lak...bmbg gak if ms kita perlukan die kecik hati lak...huhu....tp lyn jgn tensen2 tau......jap je tu....huhu

Nieza Ishak said...

emm ... kalo aku pun takkan kasi Lin, suffiya pun banyak kali mak aku mintak nak jaga tp tiapkali tue la aku jawab .. 'aku masih mampu jaga anak2'

part ni zeri la kena slowtalk dgn mak dia. Kalo ko yang cakap nanti MIL ko kecik hati dan takut impact lepas tue dia terasa hati dgn ko.

better ko cakap dgn zeri terus terang yang ko tak sanggup nak pisah dgn sara, dari benda ni melarat baikla dia yang slowtalk dgn mak dia ..

bukan apa beb, kita menantu ..biarla anak dia yang terangkan sendiri.

lia said...

aku slalu kena dari dlm pantang tp aku mmg ckp terus terang kat mil dpn2 Mr Fallah, aku xboleh idup xde anak aku... kot nk amik anak aku, sila amik aku skali, NOKTAH

so aku rewind jer jawapan 2 tiap kali dorg request...

biar depa paham, nak terasa pon terasa la tp xkan aku jer nak jaga hati org, hati aku ada org pedulik?!!!

isabelle said...

u ni se'peel' dgn i gak rupanya. wpun kdg2 hangin dgn perangai anak, kita ttp x smpi hati nak tinggalkan. wpun utk berjimba dgn laki.
i think, u ajak je ur MIL dtg umah. masa u keje, dia dpt luang masa dgn sara, dan u x terasa jauh.
tapi mintak zeri smpikan. ye la, kok mana pun, kita ni menantu. ckp sopan2 pun, takut tetap mengguris.

mummy_adam said...

ckp lah kat husband, terus terang kat dia n mtk lah husband bgtau kak parent dia..

Lin said...

elyn - da terus terang pn.tapi cik abg bley gelak²

azza - klu aku outstation tu lain cite azza.nk jaga selama tmpoh tu pn no hal sbb dh kira darurat.sape lg nk jaga kan..tapi ni just saja².

esya - tu la..kang dh terbiasa,tu yg tak nak tu..

nieza - sbb tu la aku ckp tadi kami bincang dulu. aku dh ckp kt zeri. ala..aku tau,dia pn takley pisah ngan anak dia..bkn aku jek.tapi sbb tu mak dia sendiri,sure dia pun tak sampai ati nk menolak.

lia - mil aku ckp benda yg sama dr aku pantangla..masa aku nk blk kl aritu pn dia ckp,klu tak sebab aku bf sara dh lama dia soh tinggal..aku diam je la.tak reti nk jwb blk.takut dia kecik ati.huhu

isabelle - tu le belle,zeri ckp..'ada sara kt umah pn kdg i marah dia gak klu dia wat perangai. ni nk kena ambik haa baru tau..' saje je zeri perli i blk..huhuhu..mil dok johor.klu dkt bleyla soh dia dtg jenguk selalu.we all nk blk kg weekend dpn.tpi dia soh pos sara blk awal 2 ari. tapi tak sanggupla...

ena - tu la..dh terus terang pn.tgkla cmne zeri ckp kt mil nanti.

kinna said...

lin, sy penah ckp nk bg anak kt mil(sbb nk kena g kursus) skali xjd sbb kursus tu blh blk hr..smp skrg mil terasa ati..ajak la mil dtg umh,main ngn sara..

~adeQ~ said...

Lin,
Sometimes, org tua kita rasa kehilangan sebab anak2 dah besar dan duk jauh dari mereka, jadi jgn pikr berat2...pikir nak gembirakan hati mereka sahaja....

kite ni tgh meroyan anak kat kg, seminggu....tapi sebab taknak org tua kecil hati...berkorban la jugak....malam2 tdo pun sedih2 sebab syameel takde nak tepuk n gosok2 belakang dia.....

itu pendapat kita....

ibu_Arifa said...

kalau saya pun tak sanggup berpisah jgk..2hari tu kire lama gak tuh.
tak de anak depan mata..rase sunyi pulak rumah.

Lin said...

adeq - ye.saya boleh faham perasaan diorg..tapi saya baru anak sorg tu je.pastu tak pernah berpisah..kalau ada anak 3-4org saya mungkin boleh benarkan salah sorg pergi teman diorg..

ibuarifa - tu la..samala..kalau blk keja lmbt pn dh teringat kt dia..apa lagi 2ari tak tgk muka dia..huhu

CuppyCakeMommy said...

tak mungkin..never..i akan bg permission..hihih

ApasH said...

kalau aku pon x sanggup bagi. Kalau waktu siang xde ok lagi sebab dah biasa kita tinggal anak gi keje. Tapi time tidur xde..payah gak..x bleh nk cium2 amik bau anak b4 tidur. Sah2 x lena tidur.

Zairi pon kena le paham gak situasi kau. Bak org len dh kata, suh dia bincang ngn mak dia elok2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...