Monday, July 5, 2010

mintak tolong jap!

pinggang sakit
badan lenguh sana sini
tekak perit
macam nak demam
oh tidak!!!!!!!!!!

diaper yang kalis

ni nak tanya jap, anak korang pakai diaper apa eh? aku fedup dah ni. boleh kata every night mesti kebocoran berlaku. walhal aku dah tukar diaper sara sebelum tido. ada masa kena bangun tengah malam tukar diaper. penah dalam satu malam 4kali tukar diaper. kes bocor. dengan aku sekali terkena...

since dia minum fm ni kan, makin kuat kencingla...dulu masa bfeed tak camni. kalau camni punya kes la kan, tak ley berCD la..mau ada yang banjir satu rumah.

takyah suggest mamypoko. sebabnya, aku dah penah try pakaikan brand tu kat sara. bocor jugakla. kalau time baby pun dah bocor ape lagi dh toddler ni. nak kena carik satu diaper yg ok. at least waktu malam takde la tetido dalam kelencunan lagik. aku gak tensen asyik kena sembur febreeze je..nak jemur tilam tak kose la aku nak angkat tilam yg berat tu!

update zairee dan sara.
alhamdulillah, nampaknya zairee dah beransur kebah. kalau tak, takde la malam tadi orang tu boleh stay up layan IP Man kan?hehe.. cuma yg merisaukan sara ni la. bila datang panas tu, nak memerap je. monyok serba tak kena. tapi bila panas dah ilang tu, boleh plak dia bermain sakan tak ingat yg diri tu demam...kalau orang tua cam kita ni sakit, sure flat abis (contoh terdekat ada depan mata..sape lagi? papa sara la..hehe) nampak gaya, petang ni kalau tak ok jugak, kena jumpa doc balik la...

tq pada yang mendoakan kesejahteraan kesihatan 2 orang kesayangan aku tu yek! sayang korang jugak!

7 comments:

kinna said...

zulfa pon asyik boco je..seminggu skali br tukar cadar..tgh cr solution gak nih..maybe diaper saiz kecik kot

ApasH said...

mmg le..anak aku start minum FM waktu siang..mmg kuat kencing..

Tapi anak aku guna drypers belum pernah kebocoran lagi sampai skang...

p!nkerton said...

hmm.. try huggies? so far yg i pakai (apart from pakai CD) rasanya tak penah bocor lagi.

Farah said...

sama kes ngan afif..pakai mamipoko pon bocor.

Elyn said...

wafiq tido mlm pakai mamipoko pun bocor gak lin. ntah diaper apa lai nk di pakai kan pun tak tau hahahah. pakai pad mak nye kot!! tettt

ieda a.k.a mama erfan said...

drypers ok!! tak pernah bocor, even erfan mmg FM je.. n mmg banyak nyusu..last pakai pas maghrib, sampai sok pagi.. mantopp hehehe

Am said...

dah lama xjenguk lin...ni kes blog lin xupdate kt blog list am punyer huhu...

syira pakai huggies dry comfort ok jek...sampai dah abis saiz...so kena pakai yg besar sket.. kitorg pakai tesco..surprisingly OK..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...