Thursday, July 29, 2010

perkara yang tak disukai bila..

pregnant, berisi, berbadan dua, hamil, 2 in 1, dan segala istilah lah. tapi i'm lucky sebab benda yang aku tak suka ni takdela terus tak suka sampai 9bulan. ikut phase, by the time masuk trimester ni, ada yang dh ok. ada yg still tak ok.hehehehe
tetiba time mandi semalam, aku teringat. antara perkara yang aku tak suka time preggy.

  • bau badan laki sendiri!
serius! asal dok dekat je, rasa loya.ada sekali tu, dia dah siap mandi pakai wangi² tapi bila dia menempek kat sebelah, terus tak tahan!tepaksa minta dia tidor kat luar. panjang je muncung tu sebab kena halau. nak buat camne, asal dia dekat je aku nak uweeeekkkk!!!! tapi nasib baikla masa 1st trimester jek. masuk 2nd dah ok. kalau tak, ada yang peranggg!!!!!!! :P

  • wangi²an
benci bau wangi² ni. pantang bau wangi sikit, terasa busuknyaaa!! tengiknyaa bau apa nii???? percaya atau tidak, sampai pewangi kereta pun kena tukar..dari yang wangi² tu tukar kepada bau ala² oceanic, cool breeeze tu.haaa bau fresh cmtu aku bolehla terima.
dan paling kronik, sabun mandi lux yang botol penuh tu pun aku tak usik! tak tahan bau wangi.tau aku pakai sabun apa masa awal² pregnant dulu? sabun dettol original! ok itu ok lagi kan dari pakai sabun cap kapak! kekeke ada sekali tu stok sabun abis, pencuci dettol tu aku pakai wat sabun mandi. gile kentangg!!!!!
dengan sekali perfume hantaranterusik sikit tu pun tak pakai. nak temuntah cium bau nya. (mak kan bunting pelamin :P)

  • makeup
dekat 6bulan aku gi keje/outing tak pakai apa. sampai ada budak opis tegur, 'apsal tengok muka kak lin pucat je'. mane taknye dik non, setakat tepek bedak baby tabur j&j je kat muka ni. segala compact powder, lipstick dll tu aku tolak tepi! tapi, masuk last trimester sakan aku bergaya! sampai akak kaunter tabung haji tegur, 'mengandung anak perempuan ke???' hamboii, perli nampak? pastu siap mengidam nak beli lipstick MAC! kahkahkah..mengong betul!

  • memasak
masa tengah loya menggila tu, bau org tumis sambal pun aku dah nak muntah! memang dapur tak berasap langsung sampai laki aku merayu 'lama tak makan jemput² bilis ayang buat'..ok, nasib baik tak berpanjangan. kalau tak, jenuh! alhamdulillah masuk 2nd trimester boleh kata ari² masak. siap bawak bekal lunch lagi, alasan sebab tak larat bejalan gi kafe! muahahahaha..pecaya atau tidak, aku masih ada kudrat utk memasak sehingga ke hari² dah dekat nak besalin.



gambar diambil seminggu sebelum sara pop out...
okla..tak dpt nk recall lagi..cukupla 4 perkara tu je yg masih aku melekat kuat dalam kepala aku ni. yg lelain dah ilang masa sara keluar dari perut. kekekekeke...sesungguhnya aku rindu nak pregnant..muahahaha..tu yg tetiba ter-recall balik segala kenangan lama ni..kekeke..ala bukan aku sorg kan, korang pulak sure ada benda yang tak suka gak kan time preggy? sharela eh...


nota : i'm happy! tadi zeri sms , 'insyaAllah kalau takde aral, 1 sept masuk keja normal shift' alhamdulillah...takpela takde elaun shift pun. janji ada masa utk family.. duit boleh dicari tapi keluarga??? bak kata nabil..lu pikirla sendiri!

4 comments:

Zety Zin said...

ahahaha. tang wangi2an tu sama la kita... saya takleh pakai sabun dettol. loya gila rasa. kena pakai sabun bau buah2 je. ekeke.

bau badan laki sendiri tu ok lagik. cuma ada satu perfume dia tu yang saya memang tak tahan baunya. uwekkk!

Elyn said...

-budak office pakai perfume pun i sound sbb loya ekekeke.
-takle bau org masak masa awal2 je. -ikan takle sentuh muak gile.

haih mcm2 peel preg kan??

Lin said...

zety,
memang pempuan ni time peknen byk betul peelnya..perubahan hormonla kononnya

elyn,
haha selamba u sound,budak tu tak wat muka ketat ke?kekekeke.. :P

p!nkerton said...

wahaha tu la macam2 peel kan. i pun sama la yg 2 benda atas tu. 1st trim takleh bau laki ;p shower creme, shampoo, facial wash, perfume sume kena tuka sbb tatahan bau wangi hehe. idak kalu, uweekk uwekk muntah ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...